Ce mai citim copiilor?

Micul prinț – lecții MICI pentru visuri MARI

Am găsit seria „Micul prinț” de la RAO într-o librărie din oraș. Am răsfoit-o și m-am îndrăgostit imediat de aceste cărți. Cartonate, pagini lucioase, ilustrații foarte frumoase, texte scurte și bine-alese. Îndeplinește astfel cerințele mele pentru a spune despre o carte pentru copii că este una ce merită toți banii.

Recunosc, însă, nu le-am luat imediat. În serie sunt ceva mai multe volume, le cam voiam pe toate, întrucât nu mă puteam hotărî care ar fi fost mai frumoasă și utilă, și așa că am studiat piața on-line. Le-am găsit la o promoție și nu am mai stat pe gânduri.

De ce recomand aceste cărți? Pentru că textele sunt educative, poveștile scurte și captivante și pentru că „Micul prinț” e un personaj pe care nu poți să nu îl iubești fie că ești adult, fie că ești copil.

Din seria pe care am luat-o cel mai mult mi-a plăcut cea despre politețe. În cei 5 ani de când A. a intrat în viața noastră cred că am spus de milioane de ori „Mulțumesc” „Te rog” „Bună ziua”, în încercarea de a-i întipări și lui în vocabular ceea ce în școală se numeau „cuvintele frumoase”. Dar felul în care politețea e introdusă celor mici chiar de Micul prinț m-a fascinat.

Și pentru că mi-au plăcut atât de mult aceste cărticele le-am făcut și un video review.  

Să le savurați cu plăcere 🙂 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.