Zi de zi

Proiect de Crăciun: un glob pe an

Îmi plac sărbătorile de iarnă! Fie ce o fi, la noi în casă sărbătorile de iarnă sunt speciale! Îmi place să decorez, în fiecare an avem brad natural – plăcerea mea vinovată, și desigur Moșul aduce daruri pentru toți. Chiar și atunci când nu avem copii, chiar și după ce am știut că Moș Crăciun există doar atât timp cât ai inocența de a crede în el, tot am păstrat tradiția micilor atenții. În fiecare an, fiecare dintre noi găsește ceva micuț, un mic cadou sub brad. Un cadou pe care nu și-l cumpără singur, un cadou surpriză, fie că e o pereche de șosete, un pulover sau o pereche de cercei. Bucuria noastră este să ne facem aceste mici atenții și pentru mine nu există loc mai frumos de a petrece Crăciun decât acasă, în familie.

Așadar, atunci când a venit A. pe lume, eu fiind o fire visătoare și poate puțin cam de „modă veche”, am început un proiect. Copilul va avea în fiecare an câte un glob pentru bradul de Crăciun,  o decorațiune nouă pe care însemn cu un marcher anul respectiv. Am păstrat tradiția și când a venit D. , deși am putea spune că el însuși e un glob de Crăciun, dat fiind faptul că s-a născut chiar pe 25 decembrie. Așadar an de an caut câte un ornament special, cu o semnificație pe care să îl păstrăm mai apoi. 

Desigur sper ca peste ani și ei să se bucure de aceste mici amintiri din copilărie. Dacă, nu, după cum îmi spunea o prietenă, îmi vor rămâne mie toate aceste amintiri. 

Dacă vă surâde ideea, vă recomand să încercați acest mod de a aduna amintiri. Nu este un proiect de o zi sau două, e un proiect pentru întreaga viață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.