Zi de zi

Un altfel de articol despre Ziua Mamei

Da, a fost 8 Martie. A fost Ziua Mamei – bine, Ziua Internațională a Femeii, dar la noi s-a creat confuzia cum că ar fi Ziua Mamei. Da, am avut momente deosebit de emoționante despre legătura dintre copil și mamă, atât acasă cât și la grădiniță. Da, m-am simțit norocoasă și răsfățată că pot să le fiu mamă celor doi băieți.

DAR… aș vrea de 8 Martie, în acest an să vorbesc despre TATĂ! Da, despre tatăl copiilor, tatăl care – deși există stabilită ca doua duminică din mai să fie considerată și în România Ziua Tatălui, nimeni nu o celebrează. TATĂL care atunci când sunt obosită peste măsură, stă el cu copiii câteva ore să pot să mă odihnesc, TATĂL care citește povești cu o răbdare de fier pe care eu poate nu o am întotdeauna, TATĂL care îi cară în spate, îi face avionul și le construiește castele. TATĂL care se implică, este prezent tot timpul în viața copiilor și în educația lor, este mereu ACOLO lângă mine când am nevoie. TATĂL care le găsește activități copiilor pentru ca să mă pot bucura și eu de o baie în tihnă, TATĂL care le alină durerile și le pune praf magic pe julituri, TATĂL alături de care încercăm să modele două caractere.

Tocmai de aceea aș vrea ca în acest an ZIUA MEA, a MAMEI; să i-o dedic LUI, bărbatului și tatălui copiilor meu care este mereu APROAPE de mine, fără de care nu aș izbuti să duc nici măcar o zi la capăt.

Și dacă a trecut 8 MARTIE propun să nu uităm și în acest an și ca pe 12 MAI, atunci când este ZIUA TATĂLUI să îi organizăm și lui câteva momente speciale cu copiii, să participe și tații la rândul lor la câte o zi, câteva ore sau câteva clipe de activități la grădiniță sau școală. Pentru că DA, la fel cum noi simțim acea legătură puternică cu copiii noștri, la fel și TATĂL trebuie să fie implicat, să își dezvolte și să creeze acea legătură cu cel mic.

Așadar, de 8 Martie, La mulți ani bărbatului care mă ajută să pot să fiu femeia de astăzi și mama de care au nevoie copiii mei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *