Intim/cuplu

O dată m-ai ucis și mi-a fost de ajuns

Gata! Stop. Pune PUNCT întrucât altceva nu își mai are rostul și treci mai departe. Dacă te-am lăsat o dată să mă ucizi, să mă calci în picioare și să mă rupi în milioane de bucăți, a doua oară sigur nu o voi mai face.

Mesajul meu – nu, nu se adresează cuiva personal, apropiat mie, ci ȚIE celui care încă mai crezi că poate merită să îi mai dai o șansă și încă una, și încă una, la nesfârșit. Mesajul meu se adresează ție celei care la 14, 15 sau 16 ani devorezi romanele cu băieții răi care sunt salvați de fecioare. Viața bate romanele! Dacă tu ai intrat într-o relație toxică, fii sigură că vei ieși din ea mai mult moartă decât vie.

Nu ești obligată să salvezi pe nimeni. Nimeni nu trebuie să se martirizeze doar pentru că așa a făcut o eroină din romane care mai apoi a reușit să îl dea pe brazdă și pe flăcău. Dacă el te DISTRUGE o dată , o va face și a doua oară și a treia oară, până când poate tu vei înțelege că e momentul să pleci.

Relațiile TOXICE sunt și există – da, știu, oarecum e un pleonasm, dar te rog să mi-l permiți măcar de data aceasta. Așadar relațiile TOXICE nu te transformă în vreun bun samaritean, nu îți vor aduce lauri, ci sacrificiul tău va fi răsplătit cu lacrimi, cu depresii și poate chiar și cu câteva admolestări fizice.

Și atunci, stau și te întreb, pe TINE, tânără adolescentă, de ce ai vrea să treci prin așa ceva? Chiar crezi că dragostea nu se poate decât atunci când unul e complet distrus și celălalt încearcă să-l salveze din ghearele demonilor? NU! Dragostea se poate și altfel. Și nu te impacienta, nemernicul care te-a ucis o dată, probabil atât poate, de atât este el capabil și cu asta basta!

Puțin probabil ca tu, tânără virgină o Madonna Immaculata a zilelor noastre, să îl salvezi pe el din acele drogurilor, din negura care îl învăluie și îl chinuie. Nu e el RESPONSABILITATEA ta! Fiecare își trăiește și își face propria poveste.

Ți-e frică să îl părăsești? Repet, el nu e pe răspunderea ta, ci tu și viața pe care ar trebui să fii preocupată să ți-o trăiești sunteți pe primul loc. Și DA, există viață și după. Există viață și în care amândoi simțiți la fel, luptați la fel de mult și nu vă ucideți unul pe altul.

Există viață fără tragedii, există copilării fericite și familii care ajung împreună peste zeci de ani.

Așadar, te înțeleg că ești atrasă de băiatul rău, că doar cu toatele am fost ispitite, dar alege să îl părăsești atunci când totul e prea TOXIC. Când simți că îți controlează fiecare respirație, când trăiești cu frica că dintr-o ceartă el ar putea să revină la ace, sau chiar mai rău: e momentul să PLECI!

Savurează romanele, urăște sau iubește personajele, dar nu UITA e ficțiune! Nu te distruge pentru a salva viața altcuiva. O ai pe a TA și. crede-mă, ai destul de muncit pentru FERICIRE!

P.S. Textul se aplică la fel de bine și în situație inversă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *