Zi de zi

Fără cifre magice și soluții miraculoase

Văd tot mai des titluri de genul: 7 pași ca să… , 3 metode… , 13 filme … , 6 soluții și tot așa. La modul serios vorbind. mă văd nevoită să fac o mărturisire: în viață nu există CIFRE MAGICE! Nu există soluții miraculoase, nu există 7 sfaturi care te vor scăpa de depresie sau 3 moduri în care copilul tău nu va mai folosi biberonul, 6 soluții să îți cureți bucătăria sau orice alte variante de cifre băgate cu de-a forța în mai toate domeniile.

Cifrele își au rolul lor în matematică și cam atât! Politica aceasta de marketing de a vinde câteva soluții pentru orice problemă, e doar atât o politică de marketing. Dacă te aștepți să îți poți educa pruncul în 7 pași simpli sau complicați, să găsești soluții pentru problemele financiare în 20 de etape… nu vei face altceva decât să te lași înșelat de marketing.

Cifrele magice îți au rostul, cel mult, în basmele pentru copii. În realitate nu există soluții miraculoase, nu există sfaturi universale care vor funcționa pentru toată lumea și nu există variante unice de a rezolva anumite probleme.

Mi se pare că cei care insistă să îmi vândă cărți de genul „7 pași spre succes”; „10 pași pentru a-ți educa adolescentul” sau mai știu eu ce cărți cu soluții magice nu fac altceva decât să ne „vrăjească”. Probabil în subconștientul nostru faptul că ne impunem un anumit număr de etape pentru a rezolva o criză ne poate ajuta, dar aplicat pe viața de zi cu zi nu prea ajungem la nicio concluzie.

Copilul nu se educă într-un anumit număr de pași, succesul nu stă în vreo 10 etape, iar fericirea cu siguranță nu o vei găsi urcând vreo 13 trepte. Renunță la cifrele magice, lasă-le doar în literatură. Viața se trăiește zi de zi, fără soluții miraculoase, cu urcușuri și coborâșuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.