Zi de zi

Mesaj către reclamagii de profesie: vedeți-vă de viața voastră!

Mesajul acesta se adresează celor care nu mai pot de grija copiilor, celor care au uitat că la un moment dat au fost și ei copii și acum își fac de lucru cu reclamații, strâns de semnături și alte acțiuni „civice”: Lăsați copiii în copilăria lor!

Tu, baba – cu tot respectul, din blocul de vis-a-vis nu îi mai spiona pe pruncii care se joacă în parc, nu mai iniția strângeri de semnături pentru desființarea singurului parc de copii din zonă și nu mai reclama orice ai putea reclama.

Spunea un amic bun într-un editorial că „românii au făcut din frică un fel de religie” – și sunt perfect de acord, dar conform popoarelor care au mai mulți zei, cred că pe lângă frică ne-am mai făcut o religie: reclamațiile. Dacă nu facem o reclamație, dacă nu ne manifestăm public la orice s-ar face cum că nu e bine, nu ne place, cred că nu suntem noi, noi.

Să ajungi să fii nemulțumit inclusiv de faptul că s-au pus niște stâlpi de iluminat în parcul de copii dintre blocuri – cum că vai, nu poți dormi de lumina lor, cred că ai mari probleme. Ai fost vreodată cineva, ai ocupat vreo funcție acum vreo 30 de ani și acum nu te mai bagă nimeni în seamă? Ți-ai găsit ca singura ta activitate zilnică urlatul pe geam la copii, să bagi frica în părinți cum că dacă chiar vrei poți să rezolvi tu demolarea parcului?

Ți-aș recomandă, dragă concetățeanule, care nu mai poți trece strada de grija altora, că ar fi indicat să îți vezi tu de problemele tale, să nu mai găsești motiv de harță din orice și să lași copiii să fie pur și simplu copii. Te trezești în miez de noapte și constați că unii tineri – sau trecuți de prima tinerețe, perturbă liniștea stând în proaspătul iluminat parc de copii? Soluția e simplă: suni la poliția locală! DAR, lasă copiii în pace!

Nu mai sta pe după draperie să spionezi tot ce mișcă, nu te mai uita pe vizor atunci când auzi pași pe casa scării și lasă oamenii să își trăiască viețile. Nu mai strânge semnături de la „crescătorii de pisici” din zonă, care ar prefera să construiască un parc recreativ pentru patrupede în locul celui pentru copii.

Ai o problemă cu copiii? Închide ochii, închide urechile și vezi-ți de viața ta. E atât de simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.