Zi de zi

Firescul schimbărilor

Nu putem ajunge ceea ce ne dorim, fără să acceptăm SCHIMBAREA

Atunci când iei câte o decizie e normal să te și aștepți la schimbări. Atunci când te hotărăști să te căsătorești e normal să intervină o schimbare, atunci când faci un copil e perfect normal să te schimbi, în mai multe moduri. Orice eveniment care aduce un plus în viața ta, e normal să te schimbe.

Scriu rândurile acestea pentru aceia care după căsătorie se comportă ca și cum ar avea 15 ani, nu ar avea obligații, nu ar avea o familie. E normal să te schimbi. Ai trecut de perioada ieșirilor nocturne prelungite, de beții, escapade sau chiar orgii. Ai decis să te căsătorești, atunci așteptă-te la schimbări, fără de ele puțin probabil să reușești și vei trăi mereu cu impresia că ești constrâns, ținut captiv, un martir căzut în luptă.

Ai în plan să faci un copil? Atunci, pregătește-te pentru schimbări majore! E NORMAL să te schimbi, să ți se schimbe prioritățile, să ai alte țeluri. SCHIMBAREA nu înseamnă că te-ai pierdut pe tine, că nu mai ești cel ce erai vreodată. SCHIMBAREA înseamnă că ai evoluat, că ai învățat câte ceva din ce ai făcut, trăit și simțit, și că de acum ești la o altă etapă.

E adevărat că omul, prin firea lui de a fi, este înclinat să se complacă în monotonia unei vieți pe care o cunoaște. Să nu iasă din zona de confort, totul făcând parte din sistemul nostru de autoconservare. O schimbare, de orice ar fi ea, te aruncă puțin în groapa leilor, te simți vulnerabil și poate chiar plin de anxietăți. DAR, doar prin acceptarea SCHIMBĂRILOR și a ceea ce a aduc ele putem EVOLUA.

Așadar, când îmi spui că m-am schimbat atunci când m-am căsătorit, sau te arăți surprinzător că apariția celor doi copii m-am schimbat, să știi că de fapt îmi confirmi că am făcut ceea ce a trebuit: AM MERS MAI DEPARTE!

Nu zic că mi-a fost ușor, nu zic că nu am avut nopți de anxietate în care mă întrebam la modul obsesiv dacă voi putea face față noii situații, dar nu aș da nimic înapoi! Îndoielile există în fiecare dintre noi, important e să avem cu cine să le împărtășim și să le putem depăși. Să ne acceptăm reciproc procesul schimbării!

Schimbarea noastră nu este, de fapt, nimic altceva decât adaptarea ființei umane la situațiile și trăirile zilnice. E modul nostru, al oamenilor, de a supraviețui, de a ne replia și accepta NOUL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *