Zi de zi

Am bun-simț, DAR nu sunt PREȘUL tău!

Sunt o fire cu bun-simț. Mă gândesc de două ori înainte să zic ceva și am crescut într-un mediu în care mereu mi s-a repetat să le arăta respect celor mai în vârstă ca mine. Salut când intru într-o încăpere și dacă mă rogi să te ajut cu ceva voi face tot ce e omenește posibil să te ajut. Dar să ne înțelegem bine, NU sunt PREȘUL tău.

Pentru că nu înjur ca un birjar și pentru că încerc să te ajut, nu înseamnă cu TU cu proximă ocazie poți să mă calci în picioare și să îți bați joc de mine. De cele mai multe ori, în societatea noastră dacă ai bun-simț, dacă nu răspunzi impulsiv la orice ți se spune ești considerat „moale”, ușor de manipulat și în mare parte lumea își cam rezolvă problemele cu tine și apoi te aruncă undeva într-un colț.

Pentru orice ar fi curios să citească aceste rânduri țin să îl anunț că nu SUNT PREȘUL nimănui! Nu sunt nici un colac de salvare, nu sunt nici la dispoziția fiecăruia să îi rezolv problemele și AM VALOARE! Dacă ai nevoie de mine, ar trebui să ții minte că AM VALOARE! Dacă tu crezi că EU te pot ajuta, ține minte că și EU contez și nu mă lua de fraieră.

Am trecut peste perioada în care îmi era jenă să nu supăr, să nu cumva să spun ceva ce nu s-ar cuveni, să încerc să fac eu totul că sunt la început sau mai mică sau cu mai puțină experiență. De acum, GATA! Voi avea la fel de mult bun-simț, doar că NU sunt un PREȘ de șters picioare și îți CER și ție să îmi dai respectul pe care eu ți-l arăt.

P.S. Ca să evităm întrebările ulterioare, articolul nu țintește o persoană anume. E despre mine și valoarea mea. ATÂT! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *