The only shame in masturbation is the shame of not doing it well
sigmund freud
DISCLAIMER: Acesta nu e un articol pentru pudici, acesta nu e un articol pentru cei care se dezbracă doar cu lumina stinsă, acesta nu e un articol pentru frustrați.
Masturbarea.
Un subiect tabu, un subiect despre care nimeni nu vorbește, decât poate cu jumătate de gură, în șoaptă, și rușinat. Am fost crescuți într-o societate în care sexul și implicit masturbarea au fost considerate păgâne, semne ale răului și ne era recomandat să le evităm. Chiar și în școală, atunci când pe la 14 ani se face un fel de educație biologico-sexuală, masturbarea e scoasă din cărți. E un fel de plăcere interzisă, despre care nimeni nu vorbește deși toată lumea o face. Și uite-așa bărbații ajung să se autostimuleze închiși în baie, iar femeile în miez de noapte sub plapumă, ambii cu teamă ca nu cumva să fie descoperiți.
Dar, de ce? De ce nu ne asumăm masturbarea? Pentru că ea apare de la cele mai fragede vârste și noi o catalogăm ca „ceva foarte urât”.
* Primele descoperiri
Fiind mamă de băieți pot să spun, din experiența proprie, că în jurul vârstei de 5 ani orice băiat își va descoperi propria „jucăria” și va încerca să vadă ce se întâmplă cu ea. Pentru că, DA, chiar dacă ați știut sau nu băieții/ la fel ca fetele de altfel – doar că la ei e mai vizibil, au erecții încă din uter, iar mai apoi dimineață de dimineață când îți vei schimba copilul de scut vei constata că, da, penisul lui e în erecție. Perfect normal! Îngrijorarea ar trebui să vină dacă nu e așa, întrucât erecțiile sunt un semn că totul funcționează în parametrii normali.
Și acum să revin la masturbare. Ce faci cu copilul de 5-6 ani care descoperă că prin frecarea membrului poate isca o reacție? Să îți spun ce am făcut eu: în primul rând, ține cont că la 5-6 ani copilul tău nu o face ca un act sexual conștient. E în plină perioadă de a-și descoperi corpul, de a face experimente. Ca atare, i-am explicat că e perfect normal să i se întărească penisul sau să stea flasc. Dar, am încercat să nu îl traumatizez, să nu îi inoculez ideea că ar fi greșit și rău să se autodescopere. Perioada autodescoperirilor a durat cam vreo 2 luni. A trecut brusc și de la sine așa cum a venit. Și după cum spuneam, pentru că la cei 5 ani, nu a făcut din masturbare o plăcere sexuală, i-am explicat că nu ar fi indicat să pună mâinile pe penis, pentru că pe mânuțe are microbi. Explicația a fost una pe care a înțeles-o. Nu l-am pedepsit, nu l-am certat, nu l-am făcut „de rușine”. Am luat-o ca pe o fază în dezvoltarea lui și am mers mai departe. Cu cât tu, părinte, îi dai o mai mare importanța masturbării, cu cât îi atragi atenția și îi dai o tentă sexuală mai mare, cu atât copilul va fi mai tentat să te sfideze.
* La maturitate
Și trecem de la masturbarea involuntară cu rolul descoperirii organului, la masturbarea pentru plăcere. De ce e în continuare un subiect tabu pentru mulți, îmi e greu să înțeleg. O simplă căutare pe google despre masturbare și beneficiile ei și poți afla de ce într-adevăr plăcerea stă în mâinile tale.
Ca să demontăm câteva mituri din start, trebuie spus că:
1. nu ești „defect” dacă te masturbezi
2. nu vei rămâne fără stimuli ai plăcerii
3. nu vei deveni dependent
4. nu îți va afecta în mod negativ viața sexuală cu partenerul
Și ca să vorbim și de viața de cuplu, cred că orice bărbat poate confirma că masturbarea alături de parteneră este una dintre cele mai erotice experiențe.
* La ce ajută?
În primul rând masturbarea ajută la cunoașterea propriului corp. E trist că unele femei nu ajung vreodată să își știe cu adevărat corpul, refuzând masturbarea. Explorarea propriului corp te ajută să înțelegi ce îți place, care sunt punctele tale erogene și în cele din urmă te ajută să ai experiențe sexuale mult mai bune.
În al doilea rând, masturbarea finalizată cu un orgasm ajută la starea de bine. Orgasmul e cea mai scurtă cale spre fericire, întrucât în timpul lui se elimină hormoni care ne fac să ne simțim bine, să uităm de toate problemele și să fim fericiți.
Pe de altă parte masturbarea ajută foarte mult în cuplu. Dacă o faci și te descoperi pe tine, poți mai apoi să îți îndrumi și partenerul către ceea ce îți place ție. Decât să te mulțumești cu experiențe mediocre, mai bine să țintești spre plăceri cu adevărat nebune.
Și printre multe alte beneficii, citate de publicații de medicină, ar fi: un somn mai odihnitor, înlătură crampele și durerile – chiar și cele menstruale, elimină tensiunea.
Și pentru că poate pe mine nu mă credeți o să vă las și câteva linkuri cu articole pe temă 🙂
Așadar, să scoatemul TABUul din masturbare și să găsim PLĂCEREA DIN MÂINILE NOASTRE.
Recomandări de citit
https://www.medicalnewstoday.com/articles/320265.php
https://www.psychologytoday.com/us/blog/all-about-sex/201309/7-myths-about-masturbation-and-the-truth-about-solo-sex
https://www.healthline.com/health/masturbation-and-depression#seek-help
Sursa foto: elitereaders.com