Intim/cuplu, Zi de zi

Marile iubiri: câte șanse avem?

Iubirea este un ocean incomensubrabil. Monoton pentru spiritele incomplete. Plin de frumuseți pentru marile spirite.

honore de balzac

Stăteam la o cafea și o poveste cu un amic și discutam inevitabil cumva în acest aer de primăvară despre marile iubiri. Îmi povestea despre aceea mare iubire pe care o întâlnești o dată în viață, te marchează, te șochează, te schimbă și te distruge în același timp. Dar, cu toate acestea, acea mare iubire nu îți trece niciodată, nu poți scăpa de ea orice ai face. Și mi-a venit în minte întrebarea: oare câte mari iubiri avem? Avem doar o șansă la a găsi acest pocal al Sfântului Graal? Și dacă într-adevăr avem doar o singură șansă și ne-am ratat-o sau am trecut indiferenți pe lângă ea, vom trăi nefericiți toată viața?

Cred că nu. Cred că avem atâtea șanse la iubire și la mari iubiri câte ne dăm noi. Poate nu toate iubirile din viața noastră ne vor arde și mistui la fel de tare, poate unele vor veni ca o văpaie iar altele ca un foc mocnit, dar cred că atâta timp cât avem încredere în noi putem găsi o parte din iubire. Mi-e greu să cred că ai avea în viață o singură șansă. E ca și cum ți-ai juca mereu inima la loterie în speranța că poate, poate vei avea noroc.


Nu cred că marea iubirea e doar una și atât. Cred că marea iubire o poți găsi de fiecare dată când tu ești hotărât să o cauți. Dar, cred că există relații chimice atât de puternice între anumiți oameni încât efectiv nu se pot despărți o viață întreagă. Cred că există atracții, deși poate bolnăvicioase, care formează niște lanțuri ce nu pot fi rupte. Cred că pur și simplu atunci când două suflete și două minți sclipitoare se întâlnesc, se creează o reacție atât de puternică încât intră într-o relație de simbioză unii cu ceilalți.


Dar, mai cred că acest tip de atracție, de iubire, de reacție chimică și cosmică, nu este predestinat tuturor. Și asta nu e un lucru rău. Fiecare își are propria poveste, fiecare își croiește viața și caută împlinirea. DAR, marile iubiri nu sunt la fel, marile iubiri nu se manifestă la fel și nu există reguli. Marile iubiri nu respectă normele și încalcă toate principiile.

0 gânduri despre „Marile iubiri: câte șanse avem?”

  1. Marile iubiri sunt sacre,ele nu depind de noi ci de universul care ne-a creiat și dat spiritul curat pt a iubi indiferent ce iubim, putem iubi chear dacă valurile oceanului vieții ne lovesc,dar rămâne ceva incomplect în noi dacă nu am căutat iubirea misterioasă dată ființei noastre fragile și totuși rebelă pt a lupta pt o iubire autentică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.