Zi de zi

Anul în care Paștele a venit pur și simplu


După ani și ani în care m-am epuizat fizic și psihic în pregătirile pentru sărbătorile pascale, iată ca a venit și anul în care pur și simplu Paștele a venit. Nu am făcut pregătiri excesive, nu am făcut de mâncare altceva decât aș fi făcut în niște zile obișnuite – noi nu suntem fani ai cărnii de miel așa că mi-a fost ușor să o exclud din meniu. A fost anul minunat în care am simțit și eu că e sărbătoare. M-am relaxat, am pregătit doar strictul necesar și ne-am simțit bine. Paștele a venit chiar dacă nu am avut geamurile proaspăt spălate, chiar dacă praful nu era șters impecabil, chiar dacă am mai avut vreo 2 farfurii de spălat în chiuvetă. Și culmea, a venit mai frumos ca vreodată. M-am bucurat și eu de timpul liber, m-am bucurat de tot ce înseamnă timp cu familia, cu cei dragi. Am ales în acest an să îmi acord mai multă importanță și iată că a fost un lucru minunat.

„În sfârșit ai realizat și tu lucrurile care chiar contează în viață”, mi-a spus soțul cu un zâmbet mulțumitor pe buze. Da, e adevărat că mi-au trebuit 33 de ani, iar în cele din urmă am realizat: tot ceea ce contează e să faci ceva ca să te simți bine. Chiar dacă avem doar o prăjitură în frigider, ouă vopsite și niște carne 🙂 suntem mai fericiți decât dacă aș fi pregătit ca în anii anterior multe, multe feluri de „de toate” pentru ca apoi să fiu frustrată, obosită și iritată.

În final, atât pot spune cu mâna pe suflet: mie mi-au trebuit 33 de ani să înțeleg că uneori pur și simplu trebuie să faci ceea ce te face pe tine să te simți bine. Poate voi veți găsi povestea mea ca un ajutor și veți reuși să o faceți mai repede! Nu pierdeți ani din viață pe lucruri care nu contează: fiți fericiți și faceți tot ce ține de voi pentru asta, indiferent de ce cred ceilalți – ei nu vor trăi cu voi, ei nu vor fi acolo când veți claca și nu veți putea merge mai departe. Doar voi și PERSOANA care vă e alături va înțelege ceea ce CONTEAZĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *