Zi de zi

Frica omoară visele

Curajos nu este cel ce nu are frică, ci acela care știe să și-o învingă

nelson mandela

Știți de ce copiii sunt atât de sinceri în tot ceea ce fac? Pentru că ei nu țin cont de frici, de nesiguranță, de ceea ce ar spune lumea. Copiii își trăiesc visele în fiecare zi pentru că ei nu au frica eșecului, frica de a fi judecați, frica de a dezamăgi. Ei pur și simplu sunt fericiți și o fac în cel mai inocent și sincer mod cu putință.
Și noi, adulții? Când am ajuns oare să lăsăm fricile și temerile și nesiguranța să ne distrugă încet, încet viața? Când am renunțat să mai luptăm pentru ceea ce vrem de frică de a nu pierde ce avem. Frica ne omoară visele, frica ne face să trăim robotizat, frica ne face să nu mai visăm.
Și eu am multe frici, multe temeri și multe insecurități. Dar am început să nu le mai las să mă domine. Am început să nu mă mai las condusă de frica eșecului, de frica de a dezamăgi și să lupt mai mult pentru mine și pentru cei care contează. Frica dezamăgirii cred că este cea care ne sugrumă cea mai mare parte din suflet. Frica e ca o iederă care îți înșfacă sufletul, în înlănțuie și nu te mai lasă să trăiești așa cum ai vrea.
Propunerea mea să ne scriem fricile pe o foaie, măcar vreo 5 dintre ele. Și apoi să le verbalizăm. Să le conștientizăm și să luptăm cu ele. Frica nu trebuie să ne domine, frica nu trebuie să ne facă să trăim doar ca niște umbre.
Eu am început bătăile cu cele mai puternice frici din mine, începe-ți și voi! Frica ne transformă și ne face să ne pierdem esența. Da, nu vom reuși să facem tot ce ne-am propus. Da, vom dezamăgi oameni. Da, alții ne vor răni și ne vor dezamăgi pe noi. Dar viața nu poate fi trăită tot timpul cu grija „drobului de sare” care va pica sau nu în capul copilului – și iată cum un basm popular tradițional, ne insuflă frica încă de la cele mai fragede vârste.
Așadar, începeți ASTĂZI să luptați cu FRICA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.