Locații/recenzii, Zi de zi

Cum am dat espresso pe un CAPPUCCINO cu spumă de nori și praf de scorțișoară

Sunt băutoare de cafea bună. Am mai spus asta și o voi mai spune, probabil. Pentru mine cafeaua e o plăcere, e momentul meu, răsfățul meu. După cum am mai spus îmi place cel mai mult espresso-ul negru, fără zahăr sau lapte. Espresso-ul în care simți fiecare picătură de gust, în care amarul e atât de bun încât devine dependență. DAR, la insistențele unui OM – despre care vom mai vorbi când va veni momentul oportun – am încercat și un cappuccino. Nu, nu am încercat orice cappuccino și nu, nu l-am încercat oriunde.
Plăcerea din detalii
Am descoperit Cafeneaua Clasic din Arad târziu, adică târziu pentru mine. Ea există de ceva vreme, e un loc absolut fain, intim și foarte confortabil și aproape de birou. Deci are toate atuurile pentru mine atunci când vreau să mă reîncarc. Primele dăți am comandat clasicul meu espresso. E bun, e Lavazza, deci e o cafea bună. DAR.. și aici vine schimbarea… OMUL despre care vă spun îmi tot povestea despre cât e de bun, minunat și încântător CAPPUCCINO-ul în acest loc. Și într-o zi am zis să risc și să comand și eu unul. Indicațiile venite din partea cunoscătorilor au fost exacte: cu multă spumă și cu scorțișoară.


Și iată că a venit și CAPPUCCINO. Avea o spumă pur și simplu perfectă. Inițial am crezut că e făcut cu frișcă, dar Bianca – cea care face minuni atunci când îți pregătește cafeaua, mi-a spus că de fapt e doar SPUMĂ DE LAPTE. E o spumă de lapte pe care o mănânci cu lingurița. E atât de aerată și de ușoară. Știi cum? Exact ca un nor. Dacă ai putea să prinzi un nor și să îl iei cu lingurița, cam așa ar fi.


Și pentru că nu doar spuma e ceva special la acest CAPPUCCINO trebuie să îți mai spun că l-am servit cu scorțișoară și puțin zahăr brun. Cât e de bun? Nu știu să îți descriu. E cumva atât de bun încât atunci când plouă și ești trist, atunci când nimic nu îți merge bine în ziua respectivă, băutura asta face mai mult decât orice. E atât de bun încât îți aduce zâmbete, încât efectiv îți încălzește sufletul. Și nu, nu exagerez.
Ce mi-a făcut mie băutura asta? Mi-a creat dependență. Un astfel de cappuccino e pur și simplu PERFECT. Așadar, dacă vrei să încerci și tu altceva, să simți arome, texturi și gust într-un simplu CAPPUCCINO poți să mergi liniștit la Cafe Clasic 1890 – în zona Piața Mihai Viteazul. Bianca sau Adi vor fi acolo să îți prepare o băutură cu SUFLET.

Una peste alta, Cafe Clasic este locul unde eu, o băutoare de espresso ristretto, am descoperit CAPPUCCINO și îmi place. Atenție, însă, creează dependență!

PS. linkul către pagina cafenelei – https://www.facebook.com/Cafe-Clasic-1890-166231936763266/

0 gânduri despre „Cum am dat espresso pe un CAPPUCCINO cu spumă de nori și praf de scorțișoară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.