Zi de zi

Muzica să-mi urle în creieri

Nu există muzică proastă. Ok, ea există, dar nu am nici starea nici chef să dezbat acum despre ce muzică să ascultăm. Pur și simplu cred că nu există muzică proastă, există doar muzică pe care încă n-ai găsit-o. Cumva e la fel ca și în cazul cărților. Nu sunt toate proaste, doar trebuie cumva să ai și norocul și inspirația să le citești la momentul oportun. Altfel, e cam degeaba. Așa și cu muzica. Orice cântec poate fi bun, dacă e ascultat la momentul lui.

Ei și aici începe distracția. Îmi place muzica, îmi place să îmi urle în creieri, să nu aud nimic altceva, să mă pierd în cântec. Dacă sunt tristă găsesc imediat melodiile care parcă îmi sunt scrise cu durerile mele, dacă sunt veselă caut muzică făcută cu zâmbete și energie. Una peste alta, muzica e ca un drog pentru mine. De când mă trezesc până adorm, o caut. O caut la radio, o caut pe telefon, o caut la TV, oriunde. Cumva nu prea pot supraviețui fără muzică 🙂

Și acum partea faină cu muzica. AJUTĂ! E o terapie foarte bună. Să îți găsești melodia care simți că e cântată pe ritmul cardiac al inimii tale, să găsești versuri, să te regăsești. Nu știu, sincer, dacă există o formă mai simplă, ușoară și la îndemână de a te încuraja, de a te motiva, de a găsi înțelegere și pasiune, decât muzica.

Nu mă leg de genurile muzicale, că aici fiecare e cu plăcerile lui, dar doar atât pot să spun, nu respinge definitiv ideea de a asculta un gen muzical pentru că așa e la modă, pentru că alții nu îl agreează sau poate e controversat. Ascultă ce te face pe tine să te simți bine! Dă muzica la maxim, simte ritmul, cântă sau urlă, dansează sau stai tolănit pe un șezlong, închide ochii și lasă ritmul să îți intre în vene. 10 minute! Vei simți că renaști și te umpli de energie. Cel puțin la mine așa e.

Și în final, vă las și o melodie care e cumva pe repet la mine în ultimul timp 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *