Zi de zi

Promisiunea mea: te voi învăța să fii puternic, chiar și când eu nu voi fi!

-promisiune pentru băieții mei-

Băieților mei,
Sunteți mici acum și eu sunt mare. Cel puțin fizic cam despre asta e vorba. Dar de fapt voi doi mă creșteți pe mine, voi doi mă formați și mă ajutați să fiu o mamă și un om mai bun în fiecare zi.
Acum pot avea impresia că vă pot proteja de mai toate relele din lume. Vă țin de mână când trecem strada și vă ridic atunci când ați căzut, vă dau câte un sărut magic pentru a alina orice julitură și încerc să vă fiu alături atunci când sunteți triști, supărați sau frustrați. Voi mă vedeți ca o prințesă, ca o floare, sau o zână. Aveți toată încrederea în mine că vă pot proteja de tot! Ceea ce încerc oarecum să fac, pentru că instinctul de autoconservare dispare în mod inexplicabil atunci când ești mamă și apare instinctul de ați proteja puiul cu orice preț.
Dar, veți crește, veți ajunge adolescenți, tineri și mai apoi bărbați. Încă de acum va trebui să învățați să fiți puternici chiar și singuri. Nu e ușor, nu îmi e ușor. Să vă văd plângând după ce ați căzut sau după ce nu ați reușit să faceți ceea ce v-ați propus. DAR, vreau să vă văd oameni puternici, independenți, capabili să meargă singuri în lume.
MAMA va fi mereu MAMĂ. Voi fi mereu lângă voi, chiar și atunci când veți crede că ați rămas singuri, voi fi mereu lângă voi chiar și atunci când nu voi fi. Dar, dacă voi nu vă loviți singuri de obstacole, nu învățați chiar de mici că vă puteți ridica după orice lovitură, îmi e teamă că veți ajunge dependenți de mine. Și atunci, ignorând toate instenctele care îmi vor spune să vă sar în față, să vă apar de tot – dureri fizice și cele ale sufletului, va trebui să vă las să creșteți cu bune și cu rele. Va trebui să simțiți durerea eșecului și a pierderii, chiar dacă mi-aș da tot sufletul pentru a vă scuti de orice rău.
Băieților mei: nu vă urâți și nu mă huliți. Veți ajunge oameni puternici și bărbați care vor știi să prețuiască ceea ce au. Nu îmi doresc să vă cred mereu legați de fusta mea, vreau să cresc OAMENI. Îmi doresc pentru voi să ajungeți BĂRBAȚI, SOȚI și TAȚI la fel de buni așa cum este tatăl vostru.
Luptați, fiți puternici și să știți mereu că întotdeauna VOI FI lângă VOI, chiar dacă vă lasă să plângeți și să suferiți. VOI FI ACOLO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *