Zi de zi

Despre LIMITE și cât de mult RIȘTI când le depășești

Sometimes you gotta fall before you fly

Cu toții avem niște limite impuse. Trăim în anumite careuri predesenate, nu depășim limitele și încercăm să ducem o viată cât mai sigură cu putință. E clar că dacă rămâi în interiorul limitelor, nu le depășești și nu te hazardezi la mai mult, vei fi în siguranță, poate nu vei fi cea mai bună variantă a ta, dar fără doar și poate vei fi în siguranță. Dar, viața te face mereu să vrei mai mult, să arăți că poți mai mult, să te autodepășești. Și așa, încet, încet, ajungi să îți depășești limitele. La început nu de tot. Doar așa le împingi puțin cât să mai rămână cumva acolo, desenate. E ca și cum ai șterge creta cu mâna de pe asfalt. Nu se duce de tot, doar se estompează. Și poți trece mai ușor de ele. Și, da, e bine să îți împingi limitele, e bine să vezi cât de mult și cât de departe ai putea să mergi.
Dar… și acum vine, poate, cel mai mare DAR… ce faci după ce le depășești și eșuezi?
Căci, da. Dacă îți depășești limitele, dacă ieși din zona ta de conform din tot ceea ce știai tu că e „safe” până atunci există o șansă foarte mare să eșuezi, sau cel puțin să cazi de câteva ori. Doar prin simplul motiv că nu știai la ce să te aștepți. Ești exact ca un mânz imediat după ce a fost fătat. Încerci să îți găsește echilibrul, aluneci, pici, nu o dată, ci de multe ori. Și totuși e important să te ridici. E important să știi că oricare ar fi fost limitele pe care ți le-ai impus și le-ai depășit ai făcut un pas înainte. Oricât de rău ai fi căzut, trebuie să ai puterea să te ridici, încet, treptat și să începi o nouă bătălie. Războiul nu se termină decât la gongul final. Așadar ai o viață întreagă să îți testezi limitele, să le trasezi, să le ștergi și să le redefinești. DOAR atât, gândește-te bine înainte de fiecare încercare să riști tot ceea ce știai tu înainte că s-ar putea să nu mai fie nimic la fel vreodată.
Îți asumi riscurile și încerci, pentru că așa cum citisem într-o carte la un moment dat: „sometimes you gotta fall before you fly” -„câteodată trebuie să cazi înainte să poți zbura”. Așa că nu-ți frânge aripile și zboară, oricât de multe cicatrici ai adunat sub aripile ce tocmai ți-au crescut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.