Intim/cuplu, Zi de zi

Mesaj de interes public: NU mai întrebați când și câți copii fac!

Pentru toți cei care sunt mai mereu interesați de viețile altora, pentru cei care nu pot pune capul pe pernă noaptea de grija semenilor, pentru cei care sunt mai mereu cu nasul în farfuriile vecinilor, am un sfat: vedeți-vă de treburile voastre! Și aici mă refer strict la întrebările referitoare la capitolul „copii”. Când faci copii? Încă nu? Cum, nu vezi că îmbătrânești? Cât mai aștepți? E primul tun de întrebări care te lovește dacă te căsătorești sau pur și simplu ai trecut de vreo 30 de ani. Nici nu apuci să răspunzi vreuneia dintre ele, că imediat curioșii vor veni cu sfaturi și soluții să îți rezolve problema, pe care poate nici nu o ai. Pentru că să fim serioși, nimeni nu e cu adevărat interesat de ce vrei tu. Ei știu una și bună: tu trebuie să faci copii.
Și apoi, vine momentul primului copil. Trecem peste întrebările de genul: ce îți dorești, dar soțul? De ce fată? De ce băiat? Pentru întrebările astea voi aloca un spațiu special. Și după ce ai făcut un copil, curioșii așteaptă liniștiți și cuminți pe margine până când pruncul face cel mult un an și apoi revin, în forță, mai puternici și mai dornici de răspunsuri: Dar al doilea copil? Nu e păcat să rămână numai unul? Nu te gândești că va fi singur pe lume? Și de această dată nu apuci să dai vreun răspuns că imediat vin exemplele cum că uite cutărică are deja 2 copii, tu oare cât mai ai de gând să aștepți. Nici de data asta nimeni nu e curios să afle ce simți tu. Poate că nu vrei un al doilea copil. Poate că nu poți. Poate că nu te simți suficient de pregătit.
Nu! Curioșii vor doar să te ațâțe, să se arate oarecum interesați și apoi te lasă cu răspunsurile în gât.
Și mergem mai departe. Faci al doilea copil. Inițial curioșii sunt fericiți, că iată în sfârșit ai intrat și tu în rândul lumii. Dar, imediat vine remarca: sper că nu mai faceți altul. Ajung doi, cum o să îi creșteți? Și din nou răspunsurile tale îți rămân în gâtlej și te gâtuie, pentru că vrei cumva să fii politicos.
Și acum, MESAJUL meu pentru toți acești curioși: ce-ar fi să vă vedeți de viața voastră? Ce-ar fi să nu vă mai intereseze câți copii fac dacă fac sau nu. E NORMAL să vreau sau NU copii, nu trebuie să vă dau vouă explicații! E NORMAL să vreau UNUL sau MAI MULȚI! Până când nu ajung să cerșesc o bucată de pâine la voi la ușă, nu văd de ce v-ar interesa.
FIECARE are dreptul să își trăiască VIAȚA așa cum vrea. FIECARE are DREPTUL să facă sau NU copii. Nu mai JUDECAȚI, nu mai CÂRCOTIȚI. TRĂIȚI-VĂ viața și nu mai căutați explicații în viețile altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.