Zi de zi

Mesaj de 1 iunie: NU mai fă EXPERIMENTE pe copilul tău!

Oferă-i copilului libertatea de a alege

Maria Montessori

Ar trebui să scriu ceva frumos, emoționant, care să îți umple sufletul de bucurie și fericire, despre ziua de 1 Iunie. Ziua Copilului. Dar, de această dată nu voi scrie așa. Voi lansa un mesaj de Ziua Copilului, dar pentru TINE, dragă părinte: Nu mai fă experimente pe copilul tău! Și ca să parafrasez citatul Mariei Montessori: „Oferă-i copilului libertatea de a alege”, aș spune: Oferă-i copilului șansa de a ajunge să aleagă!

Trăiesc într-o societate unde văd tot mai des părinți care înțeleg că atunci când au un copil e ca și cum ar avea un cobai pe care pot experimenta cam tot ce nu au trăit, făcut sau simțit ei. De aceea te rog: NU MAI FĂ EXPERIMENTE PE COPILUL TĂU!

Ești vegan? Foarte bine! Ai renunțat la carne, ouă, lapte. N-am nimic împotrivă. Dar, înainte de a-ți crește copilul fără proteine animale, informează-te, întreabă câțiva medici, vezi dacă într-adevăr ceea ce vrei tu să faci e spre bine și în beneficiul copilului tău. Și nu, nu-i lua dreptul de a se dezvolta normal și armonios, doar pentru că tu ai vrea să EXPERIMENTEZI cum e să ai un copil vegan.

Nu ești de acord cu medicamentele? Nicio problemă. Din partea mea poți să trăiești doar cu suc de aloe vera, cu plasturi de usturoi și puf de păpădie. DAR atunci când copilul îți e bolnav, când are febră 40 sau tocmai și-a spart gura, te rog eu mult, du-l la medic. Dă-i medicamente atunci când e bolnav, lasă medicina asta tradițională, care totuși iată a salvat atâtea milioane de vieți de-a lungul vremii, să își facă treaba. După aceea, când va crește, când va deveni la rândul său adult poate să aleagă ce vrea, cum vrea a se vindeca, dar până atunci, nu-i fura șansa de a ajunge ADULT.

Ești împotriva vaccinurilor? N-am nimic împotrivă. Te sfătuiesc să mergi la rândul tău în Asia, America de Sud sau Australia și să nu-ți faci vaccinurile recomandate. Experimentează pe TINE înainte de a EXPERIMENTA pe copilul tău! El nu este un cobai, are dreptul la viață!

Crezi că regulile nu sunt de folos? E perfect. Du-te la serviciu și fă tot ce vrei, nu asculta de nimeni, nu urma regulile de circulație, sari peste rând, nu plăti consumația și vei vedea cum e să trăiești într-o lume în care nimeni nu are nicio regulă. Arată-i copilului tău limitele, arată-i ce e bine și ce nu, dar nu-l pune la 3,4 sau 6 ani să trăiască fără reguli, să ia el toate deciziile. Crește un copil responsabil, nu un copil care atunci când va ajunge să se lovească de realitate să nu îi poată face față.

Și în final, atât te mai rog, dragă PĂRINTE, de Ziua Copilului tău și în fiecare zi, nu-ți răsfrânge frustrările acumulate în educația pe care i-o dai copilului tău. Lasă-l să fie liber, lasă-l să aleagă, lasă-l să zburde, să cadă și să se ridice. Lasă-l să TRĂIASCĂ! Nu-i cumpăra tot magazinul de jucării, ci dă-i o îmbrățișare, un pupic și o vorbă bună. Oricât de mult s-ar bucura pentru niște nimicuri din magazine, nimic nu îl va face să se simtă mai bine și mai ocrotit decât atunci când simte că TU îți faci TIMP pentru el, te JOCI cu el, îi CITEȘTI și îl asculți, îl ÎNȚELEGI și îl RESPECȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *