Poezie/versuri/gânduri, Zi de zi

Înțepăturile lasă goluri – despre trandafiri, țepi și însângerare

Nu există persoană pe facebook, instagram sau altă rețea de socializare care să nu fi distribuit măcar o dată vreun citat din sfera: orice trandafir are țepi. Mai este și o melodie bolnăvicios de frumoasă „Every rose has its thorn”. Aș putea lua vers cu vers să le dezvolt, să le analizăm, să facem un fel de studiu de caz. Dar cumva mi-a venit o altă idee, o altă perspectivă.
Da, e adevărat fiecare trandafir e cu țepii lui, fiecare decizie pe care o luăm are consecințe, are riscuri și ne poate lăsa sângerânzi. Trandafirul inevitabil face, aici, referire la iubire. Și da, cu toții am trecut prin decepții, prin iubiri care nu s-au mai materializat sau pur și simplu nu au fost la fel de puternice de ambele părți – aici e o altă poveste, pentru că dacă un om te iubește chiar dacă nu atât de mult cum o faci tu, nu înseamnă neapărat că nu o face din toată ființa lui. Bun, deci în principal trandafirii ăștia cu spini sunt un fel de alarmă în creier pe care ar trebui să ți-o pui atunci când alegi să îți deschizi inima.


Dar, asta nu e tot! Ce se întâmplă după ce te înțepi? Ce se întâmplă după ce îți intră un spin în deget? În prima fază ai o durere scurtă, acută. Încerci să găsești spinul, îl scoți sau dacă nu poți lași corpul să îl respingă singur. Dacă nu e prea adânc înfipt în carnea ta, va fi respins la modul autoimun, în 1-2 zile. Și dacă ai noroc, treci mai departe, uiți și probabil la următorul trandafir te înțepi din nou. Dar, s-ar putea să nu fi la fel de norocos. Și atunci, scoți spinul. E mic, aproape insesizabil dar îl simți. E acolo, e dureros și trebuie scos. Îl scoți, îl smulgi. Sângerezi poate puțin. Dar în urma lui rămâne un mic semn, nu fel de gaură, un fel de cicatrice care o să îți aducă aminte, cel puțin o perioadă, de trandafiri și spini. Orice înțepătură îți lasă un semn, orice risc are consecințe, cât de departe ești dispus să mergi? Cât de mult îți dorești acel ceva? Dacă îl vrei cu adevărat va merita toată durerea și toți spinii din lume, dacă îl vrei cu adevărat vei trece peste spini, e drept că te vei juli și poate în final vei fi însângerat, dar vei ajunge să simți trandafirul.
Nu poți trăi o viață doar printre flori fără spini, uneori trebuie să te mai și înțepi ca să simți că ești viu, că trăiești, că sângerezi, dar cel mai important că TE VEI VINDECA!

P.S. Acesta este un text oarecum literar, oarecum fantastic, oarecum real. Alege, TU, ce ți se potrivește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.