Zi de zi

Războiul cu WC-urile publice (la genul feminin)

Știu că e duminică, știu că e în sfârșit e soare afară și că ar fi potrivit să scriu ceva vesel, frumos și deloc jignitor. Dar, astăzi nu se poate. Astăzi voi scrie despre voi, FEMEI, care cumva uitați să fiți OAMENI atunci când mergeți la WC. V-am jignit? Vă simțiți atacate? Nicio problemă. Sunt aici și pot încasă toate comentariile. Dar ce nu mai pot suporta, e MIZERIA pe care o vezi în orice toaletă publică, la FEMEI.


Nu știu cum se face, dar ființe scumpe umblătoare de MALL, cărătoare de genți de mii de euro, cu pantofi ce te costă poate și câte-un rinichi, cum de uitați să fiți civilizate în momentul în care intrați în WC? Spațiul ăla mic, îngust, de doar câțiva metri pătrați, devine pur și simplu locul în care voi găsiți ca fiind civilizat să vă aruncați tampoanele pe lângă coș, hârtia pe jos și de ce nu să vă urcați cu picioarele pe vasul de toaletă. Nu mai zic de trasul apei. Ăsta deja e un mare lux. Nu există WC-ul public care să nu arate ca după atacuri cu bombe, culmea, doar la FEMEI. Bărbații, cei pe care îi ocărâți toată ziua, sunt cumva mult mai civilizați.


Ai întrebat, de curiozitate, vreodată un instalator unde sunt cele mai mari probleme? Răspunsul e simplu: la FEMEI. De la șervețele umede aruncate în WC, la alte ambalaje, tampoane și te miri ce alte „suveniruri” se găsesc pe conducte. Și când intru într-un astfel de WC nu pot să nu mă întreb: oare acasă aveți pe cineva care vine mereu după voi și face curat? Oare acasă dacă ai aruncat hârtia pe lângă coș, o lași acolo până se dezintegrează de la natură, sau te apleci și o arunci în coș? Oare acasă la voi nimeni nu duce gunoiul, nimeni nu trage apa și nimeni nu păstrează o minimă igienă?


Și dacă o faci acasă, de ce nu o faci și „în deplasare”? Sau ți se pare firesc că dacă ești la MALL îți poți permite să îți lași excrementele plutind în WC, să îți arunci hârtia pe lângă coș și eventual și un tampon folosit? Crezi că ești cumva îndreptățită la acest comportament pentru că, nu-i așa, există o femeie la curățenie – care pentru aia e plătită,nu? Nu! Nu e plătită să vină să tragă apa după tine, nu e plătită să îți adune ție șervețelele folosite și nici absorbantele. Tu, trebuie să fii OM, trebuie să fii CIVILIZATĂ și să nu te mai comporți ca un animal atunci când mergi într-un WC public.


Sincer, mi se face groază și greață când văd că oriunde mă duc, de la mall, la restaurante, la cluburi, toaleta femeilor e mereu vraiște, e mereu murdară și e mereu un fel de loc de batjocoră. Și îmi e greu să înțeleg ce se întâmplă cu toate divele atunci când pentru 5 minute folosesc WC-ul. Cumva le cad toate măștile și își arată de fapt lipsa de respect față de noi ceilalți? Cred că da.

De câte liste, semne și rugăminți mai e nevoie să fie lipite în toate WC-urile pentru ca totuși cineva să le ia în seamă? De cât bun-simț ar fi nevoie ca să ne comportăm, totuși, ca niște oameni cât de cât educați? De câtă morală și de cât tras de urechi mai e nevoie ca să înțelegem că nu trebuie să distrugem tot în jurul nostru?


În final, am doar o rugăminte: FEMEIE, nu uita să FII FEMEIE și când stai pe closet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *