Zi de zi

Pute Carrefour Market? Carne împuțită, fructe stricate și ciocolată expirată

O spun din start: nu-mi place Carrefour Marketul din cartierul meu – zona Aradul Nou, de când s-a deschis. La început a fost Spar. Nu a fost grozav, mai ales că apariția Spar a dus la dispariția pieței agroalimentare – singura din cartier. Apoi, Spar s-a transformat în Billa și magazinul devenea din ce în ce mai prost. O variantă doar de avarie, dar ținând cont că e singurul din zonă, e ales de multă lume. Și trecem și de perioada Billa și ajungem la gloriosul Carrefour Market.

Ce e cu Marketul ăsta?

E o hazna, un pericol pentru sănătate, e un focar de infecție și culmea nimeni nu se sesizează, toată lumea închide ochii. Angajații o știu, clienții o știu și cu siguranță și patronii o știu. După ce în ultimele luni am avut neșansa să cumpăr ciocolată expirată de 2 luni, da, știu e vina mea că nu am verificat termenul atunci când am luat-o de pe raft, la fel cum e vina mea că imediat ce ies din magazin arunc bonul. Deci, ciocolată am aruncat-o, am mers în magazin și am verificat întreaga cutie rămasă pe raft: toată era expirată. Le-am spus angajaților care tacticos au luat ciocolățile de pe raft și cu asta basta. Nu tu măcar o mulțumire că le-a atras cineva atenția. Dar, trecem peste episod. Am mai pățit cu câteva fructe și legume, din care de multe ori nu ai ce alege pentru că efectiv sunt putrezite, dar la preț întreg. Că deh, cineva trebuie să și facă comerț.

Carnea PUTE!
Bun, și ajungem la fabuloasa zi de 11 iunie. Merg la cumpărături, printre altele iau și o cutie cu fileuri din piept de pui să fac niște șnițele copiilor. Relaxată, ajung acasă, îmi pregătesc tot ce am nevoie la bucătărie și deschid cutia. PUTOARE! Mirosul de hoit a umplut imediat bucătăria și singurul lucru la care m-am gândit a fost: sper că nu am aruncat bonul.
Iau carnea împuțită cu bonul aferent și plec spre magazin. Stau la rând, civilizată ca un client bun ce sunt, că prin magazin oricum nu aveai cu cine să vorbești. Și ajung la rând. Dialogul se întâmplă cam așa.
Casierița: Da-ți să vă fac retur! (fără să îi fi spus eu nimic de carne)
Eu: Dar ASTA nu e SOLUȚIA! Vreau să vorbesc cu șeful de magazin!
Casierița: Eu sunt cea responsabilă acum, în magazin.
Eu: Bun. Și SOLUȚIA? Carnea e ÎMPUȚITĂ! Mirosiți-o! (și îi întind caserola)
Casierița (scârbită): Nu, nu, nu.
Îmi face returt, îmi dă banii, cheama pază și îi spune: Du asta în spate și verificați congelatoarele!

Punct și atât.

Trece la alt client și eu rămân cu nervii în gât, cu dezgustul în creieri și cu mirosul de CARNE ÎMPUȚITĂ încă în nări. Mirosul de HOIT nu îmi trece, dezgustul vis-a-vis de acest magazin nu îmi dă pace și AȘA NU SE MAI POATE.
Pot face plângere la instituții, pot sesiza conducerea magazinului, pot face orice, dar nu cred că se va întâmpla ceva. Un boicot, aia da. Dar nu doar eu, ci toți cei care au cumpărat carne ÎMPUȚITĂ de la Carefour Market Aradul Nou.
Între timp, întreb: câtă carne împuțită mai trebuie să RETURNĂM în magazin ca Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Protecția Alimentelor și de ce nu chiar Poliția, să ia măsuri? Faptul că se vinde carne stricată nu e un atac la sănătatea publică? De câte toxiinfecții alimentare sunt vinovați samsarii cu supermarketuri? DE PREA MULTE!
Atât vă spun: ATENȚIE LA CAREFOUR MARKET, VÂND CARNE ÎMPUȚITĂ!

Și dacă ați pățit și voi lăsați AICI un comentariu, mă voi asigura PERSONAL că vor ajunge la directorul de magazin, de sucursală și la cel național. M-am săturat să fiu cumpărătorul-coș de gunoi! DE AZI nu mai tolerez CARREFOUR MARKET și niciun alt magazin care îmi vinde HOITURI!

P.S. Era să omit faptul că respectiva caserolă de carne ÎMPUȚITĂ avea și prețul schimbat. Dacă inițial costa vreo 10 lei, uleterior au majorat prețul per kilogram și a ajuns la 12,37 lei! Preț nou lipit peste cel vechi. 12,37 pentru vreo 400 de grame de piept de pui cu miros de HOIT!

14 gânduri despre „Pute Carrefour Market? Carne împuțită, fructe stricate și ciocolată expirată”

    1. La fel si cu cel din Șiria, daca deschizi frigiderul la mezeluri pute de mori! Si nu o data, ci zi de zi miroase a carne stricata si imputita. Fructe, legume stricate si vechi

  1. Da știu cum este de aceea de fiecare data trebuie sa verifici. Am pățit-o de N ori fără nici o schimbare. O data am pățit sa văd pe raft carne pur și simplu in fermentare și plină de viermi. Am spus doamnelor de acolo și au zis ca vin sa se ocupe. Cât am mai stat in magazin nimeni nu sa îndreptat spre frigider. Atunci sotul a luat caserola și a desfăcuto. In doua secunde sa împuțit pur și simplu tot magazinul de miros dar nici atunci nu sa sinchisit nimeni sa vina sa ia caserola aceea deși toți strâmbau din nas. Alta data am cumpărat de acolo cipsuri pt copil care erau râncede sau sa nu te apropii cumva de carnea care e gata condimentata ca faci hepatita pe loc. Toată ziua stau alea la vitrina cu apa și oțet și spală carnea sa para proaspăta dar e problema ca nu doar in ar nou e așa ci majoritatea sunt la fel.

    1. Carnea era în termen. E drept nu am studiat-o foarte atent, dar ținând cont că mai avea 2 zile de termen, nu m-am gândit că ar putea fi împuțită. Se pare că ei o păstrează în mod necorespunzător, în frigidere stricate, probabil, și așa ajung toate să se altereze. Dar, revoltător e că orice am face, nu le pasă.

  2. Si eu am cumparat carne tocata, amestec de la Carrefour Micalaca si era alterata de-a binelea. Mi-am promis ca nu voi mai cumpara carne tocata niciodata de la ei. E strigator la cer, ca se permit asemenea lucruri.

    1. cu carnea tocată am pățit-o în trecut, dar am zis că e vina mea că am ales carne tocată. Ah, și am uitat de grișul cu viermi. Dar acum, era pieptul de pui în termen, teoretic, dar el puțea ca o carne stătută de cel puțin o săptămână.

  3. Si eu am cumparat odata carne de porc feliat in caserola de la Carrefour market micalaca, erau 3 felii de carne si avea inca termen 2 zile , am cumparat cu gandul ca pt cina oricum le pregatesc, dar nu a fost sa fie…avea miros ….iar eu nu mai aveam bonul….

  4. Daaa, am pățit cu salam și când am mers alta data și am cerut ce are proaspăt mi-a zis ca doar cel de porc trece mai bine, sa nu mai cumpăr cu șuncă. Plus am mai pățit sa i-au din frigider un bax de hârtie cu bere la 0,33 (6buc) și când sa îl pun pe banda (baxul avea și mâner tot din carton) ies sticlele pe la fund și se sparg. Îmi îndrept ochii spre casierie, „duamna” spune „tre sa îl plătiți” eu am tăcut, mi-am cerut scuze și am plătit. De fapt era apa în frigider și baxul fiind de carton normal ca a cedat, chiar au zis alți clienți de la casa ca nu e corect și ca nu sunt eu de vina ci magazinul…

  5. Eu nu frecventez Carrefourul ,dar am patit-o la Profi in Tm. Tot asa, carnea puțea groaznic. Din nefericire,nu am tinut bonul.

  6. Asta e la oridinea zilei cu carnea stricata! Eu nu mai cumpăr de câțiva ani de acolo! E bătaie de joc! La fel se întâmpla si cu lactatele și mezelurile! Pur și simplu put! Problema e ca nici nu avem in zona alt Market. 😕

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *