Evenimente/Acțiuni, Locații/recenzii, Zi de zi

STREET FOOD: am fost, am mâncat, mi-a plăcut!

Îmi plac festivalurile cu mâncare bună, dacă mai e nevoie să repet o să o fac, dar da sunt gurmandă, îmi place să mănânc bine – nu mult, ci BINE! Și așa că era aproape inevitabil să anu ajung și pe la STREET FOOD FESTIVAL. Îmi place idee de a mânca burgeri, costițe sau aripioare din acele „dube” cu mâncare. E fain, sunt gătite în fața ta și ai posibilitatea să mai încerci și altceva.

Astăzi noi ne-am delectat papilele gustative cu niște burgeri și niște clătite cu ciocolată și banane. Bun, bun, bun. Dar de ce să mergi la STREET FOOD? În primul rând pentru locația din Parcul Eminescu e chiar foarte mișto. E multă umbră, e cumva o liniște care te calemează, te relaxează și te reîncarcă. Seara se cântă și muzică live și cumva am impresia că de la ediție la ediție am învățat și noi să ne civilizăm, am învățat să digerem festivalurile cu atmosferă bună și mâncare pe măsură.

Și pentru că este timp până duminică seară să ajungeți și voi la STREET FOOD o să vă spun ce mi-a plăcut în mod special: că ai acele perne pe jos și poți sta relaxat, la umbră, savurând un burger, o bere, sau pur și simplu ascultnd muzica de fundal. Mi-a plăcut că deși e un festival de mâncare nu pute a mici și grătare supra-încinse, mi-a plăcut că oamenii încep încet, încet să își arunce gunoaiele la coșuri și nu să le lase în voia sorții pe mese. Mi-a plăcut că îți poți petrece câteva ore dintr-o după-amiază într-o relaxare pe care poate până acum nu o găseai decât prin parcurile de prin alte țări.

Ce mi-ar mai plăcea? Mi-ar plăcea ca pe viitor să avem o dată pe lună, să zicem, un weekend cu muzică live și mâncare în parcul din oraș. Mi-ar plăcea să înțelegem că mâncarea de la festivalurile cu specific nu e la împinge-tava și burgerul mâncat acolo nu e unul congelat și reîncălzit. Mi-ar plăcea să înțelegem ceva mai mult că în primul rând noi trebuie să lăsăm curat în urma noastră și că nimeni nu are obligația să o facă.

Una peste alta, vă invit și pe voi să mergeți astăzi și mâine în Parcul Eminescu. Street Food Festival e un concept ce trebuie susținut și care ne ajută să vedem altfel de evenimente în oraș.

Și în final, o invitație – după cum era trecută pe unul dintre indicatoarele festivalului – Be romantic, share food!

https://www.facebook.com/events/271618710435677/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *