Evenimente/Acțiuni, Zi de zi

Demontăm prejudecăți: BIKERițele sunt SUPER FETE!

O vezi în trafic. E călare pe un motor cu mulți cai. Te gândești că probabil e o fată în căutarea afirmării, că poate vrea atenție sau pur și simplu a intrat într-un „cerc dubios”. Dacă își mai dă și casca jos și eventual vezi că are câteva piercinguri, poate și vreo două tatuaje, deja e clar. E o tipă pierdută, e o femeie care „a luat-o pe arătură”.

Ei bine, NU! Fetele care au curajul de a se urca în șa și de călări motoarele sunt niște SUPER FETE! Le-am cunoscut de curând, la un prim eveniment dedicat celor care și-au pierdut viața în accidentele moto – despre care puteți citi aici . Atunci, sincer, le-am observat cumva din umbră. Am făcut poze, am observat și m-a impresionat. Mai mult, fetele sunt așa de faine că m-au „adoptat” printre ele fără ca eu să îmi dau seama măcar. Ne-am împrietenit pe conturile de socializare și duminică, 7 iulie, am avut ocazis să văd cu adevărat cât sunt de mișto toate aceste fete.

Au organizat evenimentul „Flori, fete și motociclete”. Practic, au venit cu motoarele în centrul orașului, le-au împodobit cu flori și au pornit în paradă. Toată lumea e atât de deschisă, atât de bine-dispusă, atât de optimistă, încât oricum ai fi nu se poate să nu te simți bine printre ei. Fetele astea sunt adevărate forțe. Nu se lasă intimidate, nu se lasă călcate în picioare și își asumă statutul de motocicliste împotriva tuturor prejudecăților. Și câte prejudecăți sunt? Multe, prea multe poate.

Au venit chiar și fete din orașele vecine și cu câteva dintre ele am stat de vorbă. S-au obișnuit ca lumea să le privească suspect când le văd cu pierceinguri și tatuaje, când le văd că se urcă în șaua unor motoare foarte puternice, dar lor nu le pasă. Le place să fie motocicliste și se mândresc cu asta. Câți dintre cei care le judecă ar avea curajul să își asume măcar o decizie luată în viața asta? Câți ar avea puterea să învingă atât de multe priviri aruncate gratis, doar pentru ca a-și urma pasiunea? Prea puțini. Prea puțini dintre noi avem puterea să facem ceea ce fac aceste fete.

Le RESPECT maxim și mă înclin în fața unor asemenea oameni. Și vă spun și vouă, atunci când vedeți o motociclistă în trafic, arătați-i respect: ÎL MERITĂ! Felicitări organizatoarelor, felicitări tuturor participantelor și vă mulțumim că ne învățați să fim MAI PUTERNICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.