Evenimente/Acțiuni, Zi de zi

Biblioteca din PARC: un proiect-pilot care DESCHIDE mințile

Am militat de când mă știu pentru promovarea cititului. Sunt o cititoare atât de împătimită încât atunci când cineva mă întreabă: Ai văzut filmul? răspunsul meu e aproape întotdeauna: Nu, dar am citit cartea! Pasiunea mea pentru lectură am încercat pe cât posibil să le-o insuflu oarecum și copiilor mei, nu cu forța ci cu multă răbdare, niște bani investiți – că în ziua de azi cărțile au ajuns să coste destul de mult, în special cele pentru copii, și cu multă pasiune. Amândoi sunt atrași de cărți și nu există zi să nu citim măcar vreo poveste.

Și așa că atunci când mi-a spus Sergiu Bîlcea – vicepreședintele Consiliului Județean Arad și candidatul de primar al PNL Arad, că mă invită la un eveniment care îmi va plăcea, fiind implicată și Biblioteca Județeană Arad, am fost oarecum sceptică. Am răspuns afirmativ și am ajuns în Parcul Copiilor, din centrul Aradului, cu o curiozitate sinceră vis-a-vis de proiectul pe care intenționează să îl prezinte.

Și de ce am ales să scriu și pe blog despre el? Pentru că MERITĂ! Pentru că un astfel de proiect-pilot cred că ar trebui să fie susținut și dezvoltat în fiecare oraș, pentru că simt că e un pas înainte spre o normalitate pe care o vedem în alte țări. Pe scurt: biblioteca vine cu o serie de cărți, reviste, ziare, pe care le aduce în parcuri – în două locații din oraș, Consiliul Județean vine cu partea de organizare – bănci, foișoare, fotolii tip puff, și împreună creează un cadru perfect pentru lectură.

Cum simt eu proiectul acesta al bibliotecii din parc? Ca o deschidere. O deschidere a minții, a sufletului și a oamenilor spre lectură. Mi-am dorit ca pacurile din Arad să fie locul în care să poți să te bucuri de activități recreative cu copiii. Faptul că Biblioteca a decis să iasă din sala de lectură și să se mute în parc, mi se pare un mare plus și un mare pas înainte. Trebuie să înțelegem că parcurile sunt făcute pentru recreere, pentru picnicuri, pentru a citi o carte, pentru ca tinerii artiști să aibă unde să își pună un șevalet sau să fac un impromptu muzical.

Sper ca atât cei de la Consiliul Județean cât și cei de la Biblioteca Județeană Arad să nu renunțe la acest proiect, să fie un proiect care să deschisă Malul Mureșului înspre artiști, înspre cultură și înspre recreere. Cred că Malul cu parcurile sale au un potențial enorm care poate fi valorificat pentru a oferi tinerilor și copiilor o variantă de relaxare, de distracție și de petrecere a timpului liber.

Susțin această inițiativă cu sinceritate și mă bucură faptul că s-a venit cu o astfel de propunere. Așadar, părinți, veniți în parcuri, de acum puteți citi și cărți alături de copiii voștri! Merită!

Detalii tehnice

Biblioteca din parc este un proiect estival, până pe 15 septembrie. Pe lângă închiriatul de cărți, organizatorii au mai promis și acțiuni, ateliere, activități. Vă voi ține la curent cu toate noutățile. Locațiile sunt: Parcul Copiilor (lângă Muzeu) şi în Parcul Europa (aproape de baza Constructorul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *