Zi de zi

#HATE, cu toată dragostea

Mesajul ăsta e strict cu dedicație pentru tine, „hater” de profesie, mereu pus pe creat conflicte și aruncat cu vorbe goale.

___

E miercuri dimineață, e încă o zi de august și încă nu mi-am băut în tihnă prima cafea. Și totuși, deja, la vreo câteva minute după ora 8:00 observ un prim conflict al zilei bazat strict pe hating. N-aș spune neapărat ură, întrucât aia ar însemna și o implicare sentimentală puternică, ci aș vrea să folosesc termenul oarecum reinterpretat din limbajul online – HATE.

Am senzația că suntem pur și simplu niște animale sociale însetate de sânge, că vrem să sărim la beregata oricui, că avem mereu atât de multă revoltă, ură și idignare în noi încât explodăm la orice simțim cumva că ne-a provocat.

Pur și simplu m-am săturat de toate conflictele astea iscate aiurea, de orice comentarii lăsate doar pentru a băga bățul prin gard și de încercări lamentabile de a fii sarcastic sau ironic. Ai o problemă, crede-mă poți să ți-o rezolvi și fără ca cei 2487 de „fallowers” să vadă. Ești nemulțumit? Încearcă să comunici! La final, hatingul nu te face nici mai bun, nici mai plăcut, nici mai viral, nici măcar nu îți aduce vreo urmă de respect. Pur și simplu ești doar un frustrat cu prea multe probleme de rezolvat și prea puțină dorință să ți le rezolvi.

Te simți cumva atacat de ce am scris? Nicio problemă mă aștept să îmi trimiți câteva mesaje „de dulce”, să îmi dai câteva emoticoane pline de „angryness” și eventual să mă și blochezi. Stai liniștit, nu voi suferi! Dar știi ce mă deranjează de fapt? Mă deranjează că mereu încerci să îi înjosești pe ceilalți, că nu te-ai uitat la tine în oglindă de prea mult timp și ai impresia că dacă ai un cont pe Facebook poți emite orice inepții. Mă deranjează că ați ajuns, tu și toți cei ca tine, să vă credeți mai importanți decât sunteți, să creați valuri iluzorii de revoltă și să vărsați în mod constat venin. Știți darul pietrei filozofale? S-ar presupune că ea transformă totul în aur, în ceva de valoare. Ei bine, voi sunteți exact reversul!

Aș mai putea să vin să fac trimiteri la articole, cărți, documentare despre ceea ce se cheamă „hatingul” online, dar mi-e că îmi voi irosi timpul degeaba, că oricum nu vei citi, că oricum ți-ai făcut deja un plan de a mă condamna și blama, așa că pur și simplu n-ar mai avea niciun sens.

În final, stimabili hateri de profesie, revoltați virtuali și dragi ofuscați de propria viață, nu vreau decât atât să vă spun: veninul vostru va fi cel care vă va îneca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.