Cu și despre copii, Zi de zi

Tehnici secrete: cum să călătorești cu avionul când ai 2 copii mici

Ne place să călătorim cu avionul. Personal cred că este cea mai la îndemână variantă, poate fi foarte puțin costisitoare, și cel mai important e rapid. Chiar dacă la destinație mai schimbi un tren sau închiriezi o mașină, tot avionul rămâne mijlocul cel mai comod de transport, cu atât mai mult dacă ai copii. Dar la ce să te aștepți atunci când te înhami să pleci la drum cu un copil mic, dar cu doi copii mici? Tehnicile mele nu sunt secrete, nu sunt vreo descoperire uluitoare, ci sunt doar câteva exemple care pe noi ne-au ajutat că ajungem de fiecare dată la destinație fără incidente.

RĂBDAREA

Când te hotărăști să pleci la drum cu doi copii îți trebuie răbdare. Că vorbim de plecatul în parc, la o simplă plimbare, sau de o excursie, cu siguranță cei mici se vor gândi că exact când să ieși pe ușă au câte o nemulțumire ce le zguduie întreg universul. Așadar te vei aștepta la câteva tantrumuri și ar fi bine să îți planifici plecarea cu cel puțin 30 de minute în avans față de ora stabilită. Mereu vor fi situații de urgență: nu vrea șosetele pe care tu vrei să i le dai, își varsă apa pe el, vrea la baie, nu își găsește o anume jucărie. Așadar, răbdare.

SURPRIZA DRUMULUI

Tot timpul când am plecat la drum cu cei doi băieți, i-am pregătit cu câteva zile înainte. Am făcut din drumul nostru o poveste, o surpriză pe care ei o vor descoperi. Cu cât îi vei vorbi mai cu entuziasm de ce va descoperi, cu atât va fi și el mai încântat.

CADOURI DE DRUM

De când am plecat prima dată în excursie cu băiatul cel mare, m-am asigurat că am câteva surprize pentru el. De la o jucărie nouă, la o carte și câteva gustări. Câteva surprize pe care el nu le-a văzut și care l-au ținut activ. Aici o să vin și cu câteva exemple: alegeți întotdeauna jucării care nu fac sunete foarte puternice – nu ați vrea să vă atrageți prea multe priviri ucigătoare prin avion cu o zornăitoare; cărțile cu clapete, stickerele, mini-tăblițele de desen magnetic, toate sunt destul de mici cât să încapă în bagajul de mână și îl vor ține ocupat. Stickerele la noi au funcționat foarte bine încă de la 1 an.

BAGAJUL COPILULUI

Un alt sfat util ar fi ca din bagajele de mână, unul să îl organizați exclusiv pentru copil. O să vă fie mult mai ușor să găsiți ce căutați. În mod obișnuit eu le pun în bagaj câte 1 schimb de haine, de la chilot la șosete, la bluze, jucării și cărți cu activități și câteva gustări. Dacă aveți un copil care încă bea apă sau lapte cu biberonul, puteți să luați formula de lapte în bagajul de mână, precum și sticla, chiar umplută cu apă. De asemenea, dacă cel mic are suzetă, o puteți folosi fără probleme, mai ales când avionul decolează și aterizează pentru a evita înfundarea urechilor. Sfatul meu ca atunci când avionul decolează și aterizează să îi dați copilului fie să bea sau să mestece ceva, pentru că astfel nu va avea senzația de urechi înfundate.

ALTE SFATURI

*cât timp am așteptat în aeroport i-am lăsat să își aleagă câte o jucărie/carte din duty-free;

*asigurați-vă că mergeți cu copilul la WC înainte să treceți de ultimul control, pentru că s-ar putea ca în ultima ante-cameră înainte de a ajunge la avion să nu existe WC – am pățit-o în Timișoara;

*dacă sistemul de securitate presupune trecerea prin uși ce se închid și deschid automat, faceți din asta o aventură, astfel ca cel mic să nu se sperie atunci când va trebui să treacă singur.

În final. Sfatul ar fi unul singur: RĂBDARE, RĂBDARE, RĂBDARE și cât mai multă inventivitate. În rest, să aveți zboruri line și vacanțe frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *