Locații/recenzii, Zi de zi

Acorduri de pian cu garnituri de suflet – sau o seară cu Teo Milea la Grenier Brasserie

Marți. 27 august. O zi simplă, o zi care ar fi trecut oricum, o zi care n-ar fi avut nimic special. Și totuși, nu. Marți, 27 august a fost ACEA ZI. A fost ziua în care mi-am făcut curaj și l-am ascultat pe Teo Milea live.

Cine e Teo Milea și cum am ajuns, ca la vreo 33 (hmm, ciudată coincidență) de minute de după ora 22, să scriu despre el? Teo Milea e poate unul dintre compozitorii și pianiștii cei mai talentați pe care îi are Aradul. E un băiat atât de simplu, ar trece neobservat pe stradă, poate i-ai arunca o privire sau poate nu. Și totuși când Teo începe să cânte, te oprești. Îți amuțește sufletul și respirația ți se între-taie și pur și simplu rămâi în hipnoză.

Cam ăsta e Teo Milea. E omul cu pianul, să zic așa. Și s-a gândit el, împreună cu Florin de la Grenier Brasserie că ar fi fain să facă o seară cu pian, cu vită și cu vin.

Arădenii au răspuns imediat cu „prezent” și locurile restaurantului de pe Calea Romanilor s-au umplut. Eventul a fost sold out. Dar cum a fost de fapt? Cum s-a simțit un pian printre farfurii, printre clinchet de pahare și espresso-uri sorbite în șoaptă? S-a simțit cu sufletul.

Cumva atunci când Teo Milea a început să atingă clapele, a început să ne dea cu emoție atât de multă încât am plecat după două ore împleticindu-ne și căutându-ne sufletul rămas prin brasserie. Cumva deși se servea mâncare, deși farfuriile erau aduse cu vită, rață sau salate în funcție de preferințe, nimeni nu prea gusta, nimeni nu prea îndrăznea să rupă vraja. Pentru că da, ceea ce a reușit Teo să facă a fost să ne hipnotizeze, să ne vrăjească, să ne seducă. A reușit să ne arate o fărâmă infimă din ceea ce simte el, din ceea ce este el.

Și cumva Teo Milea nu e artistul scorțos, plin de atitudine și ifose. Nu. El e ca noi. E un om, care știe să facă o glumă, care ne-a spus că momentan locuiește un pic mai departe „peste baltă” – a se înțelege în Canada, și alături de el am învățat un nou termen: o pauză de două espressouri 🙂 . E omul care nu doar că este un artist, un creator de frumos, de emoție și care deschide suflete, este omul care îți intră iremediabil și irecuperabil sub piele. E uman, dar e și zeu. E divin, dar atât de teluric.

Cât despre locul evenimentului. Nici că se putea mai potrivit. Intim și select, Grenier Brasserie este ceea ce trebuie pentru astfel de evenimente. De data asta mâncare n-am gustat-o, eram mult prea plină de emoție după un asemenea recital, dar n-am auzit pe nimeni plângându-se 🙂

Așadar. A fost marți. A fost 27 august. A fost Teo Milea. Un zeu al clapelor printre pământeni. Poate că e doar emoția din mine care vorbește, poate că nu. Dar voi veți putea știi doar că îl căutați pe youtube – https://www.youtube.com/channel/UCXX6mSDj-V5xxmbbkcCmU4A , îl ascultați și, cel mai important îi simțiți muzica.

FOTO CREDIT: Mihai Toth

https://www.facebook.com/byMihaiToth/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *