Ce mai citim copiilor?

Recenzie: My First Reading Library. Sau cum facem cititul FUN!

Nu mai este un secret că îmi place să citesc și că investesc în cărți, atât pentru mine cât și pentru copii. La fel de bine cum nu mai este un secret că îmi plac foarte mult cărțile Usborne și îmi plac pentru că fac cititul distractiv, atractiv și interesant, în special prin activitățile extra-reading, să le zic așa.

În urmă cu câteva luni le-am făcut cadou colecția „My First Reading Library”. Sunt 50 de cărticele, cu text simplu pornind fie de la povești clasice, fie de la cântecele simple. Cărțile au ilustrații foarte frumose și expresive, astfel că i-au atras din prima pe cei doi prichindei ai mei.
Dar ce-mi place cel mai mult la colecția asta e modul în care îmbină jocul cu lectura. Un copil nu va avea răbdare să îi citești din cărți clasice, să stea și să asculte cum lecturezi pagini întregi. Cel puțin ai mei nu sunt așa. Sunt tot timpul curioși, mă întreabă ce litere sunt scrise, se uită la imagini și își fac propria lor poveste, interpretare. Și-atunci vă voi spune cum folosim noi aceste cărți: când sunt mai liniștiți le citesc câte o poveste fiecăruia, poveștile sunt scurte deci nu își pierd răbdarea până la final. Li dacă nu au chef de ascultat povești, atunci după ce îi alege fiecare câte o carte, stau eu și ascult. I-am stimulat să își imagineze povești după imaginile pe care le văd și îi las să își creeze propria poveste.


Și nu în ultimul rând, poate cea mai faină parte, e cea cu activitățile. Fiecare cărticică are la final câteva activități simple: găsește diferențele între două imagini, pune în ordinea poveștii imaginile. Sunt extrem de încântați când ajungem la activități, mai răsfoiesc de câteva ori cărticelele și se distrează. Cred că în final cel mai important, pentru ei și pentru mine, este că pentru ei e o plăcere să ajungem seara la „poveste”. E momentul în care ne distrăm cumva foarte bine împreună și cărticelele astea sunt acum vedetele noastre.
Ah, și să nu uit, cărticelele vin într-o cutie, deci sunt destul de ușor de ținut într-o oarecare ordine. 🙂

Pe scurt, îmi place foarte mult colecția My First Reading Library și o văd ca o investiție utilă pentru mult timp. Când vor merge la școală și vor învăța să citească, sunt sigură că le va fi de ajutor, textele fiind scurte și concise, cu o exprimare simplă și ușor de urmărit.

Vă las și linkul de unde le-am luat eu 🙂 The Book Fairy ne-am făcut serile mai frumoase, din nou 🙂

Facts about My First Reading Library 🙂

  • povești scurte
  • ilustrații sugestive
  • multe activități la finalul poveștilor
  • cutie de depozitare
  • limbaj simplu și concis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *