Locații/recenzii, Zi de zi

CAFEAUA: de ziua ei pentru toate zilele noastre

Îmi place cafeaua. Cafeaua bună, bună, cu aromă și gust amărui. Îmi place cafeaua, pur și simplu. Prefer de cele mai multe ori ristretto. Simplu, fără zahăr, fără lapte și nu foarte fierbinte. Adică prefer să îl las vreo 5 minute, să se liniștească după ce îl extrage espressorul. Mi se pare că dacă e prea fierbinte nu îi pot simți savoarea. Și atunci dimineața îmi fac un ristretto și aștept câteva momente, să se odihnească în ceașcă, și apoi îl beau pe nerăsuflate. Întotdeauna prima cafea o beau ca o înfometată, cu atât de multă poftă și dorință, ca și cum nu aș mai fi simțit gustul acela amărui și totodată atât de catifelat de cel puțin câteva săptămâni.

Și pentru că i-am făcut o pledoarie atât de frumoasă cafelei ca și cum aș vrea să o iau de iubită pentru tot restul vieții, pot să vă spun despre CAFEA. A fost Ziua Internațională a Cafelei și în acest an, pe 1 octombrie, am decis să mă răsfăț. Să mă răsfăț și să vă arăt locurile mele unde îmi place să îmi beau cafeaua, unde licoarea asta e făcută așa cum trebuie. Așa că am pornit la drum. Fiind toamnă și eu într-o stare melancolică m-am oprit de dimineață la capuccino cu scorțișoară la Clasic Cafe – mai multe despre capuccino acesta puteți citi aici . Și după ce l-am savurat, după ce m-am răsfățat simțurile cu băutura asta aromată și ușoară, am ales să beau și un ristretto. Capuccino cu scorțișoară de la Clasic îmi place foarte mult, dar parcă aveam nevoie de un „shot” de energie, de putere, un fel de imbold. Și-atunci am băut și un ristretto.

Mai spre după-masă, pentru că nu mă pot mulțumi cu puțin 🙂 , am zis că e obligatoriu dacă tot e ziua cafelei să savurez și o ceașcă cu această minunată licoare făcută din boabele de la Paganotto Cafe. Pentru că o cafea mon-origine este o cafea cu adevăr specială. V-am mai povestit despre cafeaua Le Origini – aici . Dar astăzi n-am fost la Martines din simplul motiv că afară era o zi de toamnă caldă și însorită. Așa că am ales să savurez cafeaua Le Origini la Bottega, pe terasă. Pe malul Mureșului, în liniște, fără agitație, fără grabă.

Și pentru că o cafea bună atrage și oameni faini, mi-am încheiat ziua cu o prietenă, la un ultim espresso al zilei. A fost o zi de răsfăț, în care am ales să mă bucur de plăcerea de a bea cafea bună, în locuri faine cu oameni care merită.

Mai multe despre cafea aș tot putea să vă scriu pentru că, dincolo de orice, cafeaua merită! Dar vă las să descoperiți singuri care băutură vi se potrivește și ce locuri vă plac. Până una alta, la multe dimineți alături de CAFELE aburinde și aromate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *