Zi de zi

FEMEIE, nu uita să fii o LADY!

Mă văd nevoită să mă declar înfrântă. Mă uit în jurul meu și îmi dă cu virgulă. Am senzația tot mai adesea că pur și simplu m-am născut într-o epocă greșită, ceea ce poate fi foarte adevărat, sau poate am pierdut startul în cursa emancipării. Mă uit în jur la tinerele domnițe, mă uit la doamne, mă uit la FEMEI și îmi dau seama că mă simt depășită de situație.

Râdem, glumim, dar la modul foarte serios am ajuns în momentul în care pot să declar negru pe alb că pur și simplu eu nu mai înțeleg femeile. De când e atât de demodat să ai bun-simț? De când tupeul, dus de cele mai multe ori la extrem, a ajuns să fie o modă? Domnițele bocesc prin citate depresive pe rețelele de socializare cum că nu mai există bărbați adevărați, cum că nu se mai găsește vreun GENTLEMAN care să le arate respect și bună-cuviință. Dar, dragele mele FEMEI, voi când ați uitat să mai fiți LADIES? N-am spus că ar fi un lucru rău ca o femeie să știe ce vrea de la viață, să își urmeze scopurile și plăcerile. Dar de acolo până la a da totul pe tavă, până la a te oferi în mod absolut vulgar și gratuit, mi se pare un drum cam lung. Poate am rămas eu „întârziată” în gândire, poate că nu sunt demnă de societatea modernă și tupeistă în care trăim, dar cred că o femeie va fi tratată exact așa cum o cere. Vrei să ți se arate respect? Atunci impune-l!

Nu zic să o ardem pe sistemul fecioarelor neprihănite, dar nici să ne aruncăm în bătaia sexelor cu țâțele dezgolite și cu posteriorul pe-afară. Adevărul e că da, o femeie îmbrăcată provocator poate fi interesantă, dar o femeie cu stil, rafinată, va fi de o mie de o ori mai interesată. Oarecum am crezut mereu că femeie trebuie să fie cucerită într-un oarecare fel de bărbat, să fie descoperită, nu să se ofere pe tavă. Dar, repet, cel mai probabil m-am născut eu într-o altă epocă, sunt foarte puțin emancipată și nu pot să pricep noile tendințe.

Ce observ însă este cât de poate de clar: fete de 15 sau 16 ani se îmbracă al naibii de provocator, undeva aș spune la limita Codului Penal, cu voia și aprobarea părinților. Și de acolo lucrurile o iau la vale. FEMEIE nu uita să fii o LADY! FEMEIE nu uita că respectul îl impui tu, că TU trebuie să fii rafinată și elegantă, trebuie să ai o minimă decență și atunci vei vedea că și bărbații se vor purta la fel cu tine.

Pe de altă parte, am cumva impresia că FEMEILE au ajuns ca niște răpitori gată să se sfâșie între ele, gata să își sară la beregată una-alteia doar din dorința de a ajunge prima și cât mai rapid la masculul afla pe care l-au vânat. Și dat fiind faptul că masculii sunt tot mai puțini în comparație cu femeile și bătăliile sunt tot mai dure. Și totuși, nu pot să fiu de acord cu tendința asta. Nu pot să fiu de acord cu vulgarizarea oricărei discuții doar de dragul de a părea cumva indiferentă și dispusă la orice compromis. La finalul zilei, atunci când îți plângi soarta de femeie neapreciată printre toți prietenii tăi virtuali, ți-aș recomanda să te uiți și la tine. Tu, dragă FEMEIE, trebuie să te impui ca ființă și nu ca o bucată de carne scoasă la mezat.

Cam atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *