Intim/cuplu, Zi de zi

FĂRĂ PREJUDECĂȚI: Despre libidou și literatură (+16)

Sexul. Un subiect atât de tabu în rândul generației de peste 30-40 de ani și totuși prezent peste tot. Despre sex vorbim puțin, vizionăm mult și eventual experimentăm uneori. Dar despre libidoul unei femei care tocmai a născut nu vorbește aproape nimeni. Acest articol este o poveste personală, o poveste a mea cu asumările și consecințele de rigoare. Am născut primul copil natural – a se înțelege vaginal pentru cei care nu sunt familiarizați cu termenii. Primul contact a fost undeva după 6 săptămâni și n-a fost foarte ușor. Exista o reținere din partea mea și deși medicul mi-a confirmat că fizic nu aveam o problemă, totuși parcă nu mă simțeam pregătită. Și aici vine partea despre care vrea de fapt să scriu: LIBIDOUL. Pofta sexuală, așa cum cineva îmi spunea că poate fi asemuită poftei de a trăi, mi-a dispărut. Și am văzut pe grupurile de mămici de prin toată țara că nu eram doar eu în situația asta. Așa am început să caut explicații și am început să citesc despre libidou și importanța lui. Așa am aflat că după sarcini este foarte posibil ca femeile să se confrunte cu oscilații, fie cu un libidou foarte mare, fie cu o lipsă totală a interesului față de partener. Motivul? Schimbările hormonale din cele 9 luni de sarcină cărora li se adaugă inevitabil și o oboseală care devine încet, încet cronică. Și uite așa, zi după zi, noapte nedormită după noapte nedormită se ajunge la o relație de cel mult parteneriat civil cu cel care ți-a fost iubit și amant și soț în același timp.

Ce-am descoperit? Că există anumiți stimuli externi care pot ajuta foarte mult. Pornim în primul rând de la o vizită imperios necesară la un sex-shop pe care orice femeie ar trebuie să o facă, fie că vrea să meargă singură fie însoțită de partener. Există anumite jucării precum bilele Keggel care ajută toate mult la tonifierea mușchilor – în străinătate sunt vândute chiar în farmacii, fiind recomandate de toți medicii ginecologi. Pe lângă acest atu ele creează și o stare de excitare care va contribui la trezirea simțurilor.

Ce mai funcționează în afară de extrem de necesara deschidere a viziunii față de viața sexuală din cuplu? Literatura! DA! Literatura erotică. Alăptezi, ești epuizată psihic și fizic, simți că te scufunzi precum Titanicul fără vreo șansă de scăpare, simți că ai devenit mamă dar cumva în tot drumul ăsta ai uitat să mai fii femeie, ia o carte erotică! Nu e o rușine să citești literatură erotică. Imaginația îți va fi stimulată și vei vedea în foarte scurt timp cum libidoul tău va reîncepe să se ridice, așa cum crește în fluxul mareei. Nu aruncați cu pietre, nu încă. Viața sexuală într-un cuplu este la fel de importantă precum aerul, oricine orice ar zice. Da, avem respect. Da, avem înțelegere. Da, avem iubire. Dar dacă lipsește scânteia care să ne lege și fizic, totul începe să se piardă în ceață, să se estompeze și în timp să dispară. Știți ce e de fapt contactul fizic? E acea piatră care o arunci într-un lac. Contactul fizic, atracția, sexul, fac ca toate celelalte cercuri să se miște, să tresalte și să existe. Pot oare cerurile acelea să existe și fără sex? Pot. Dar pentru cât timp? Până când veți ajunge colegi de pat, prieteni, confidenți și cam atât.

Așadar, să revin. Literatura erotică este salvarea, din punctul meu de vedere. Cărți sunt cu miile, fie ele online, fie tipărite, iar de când cu ecranizarea poveștii lui Christian Grey nu cred că mai există cineva care să nu fi răsfoit măcar o carte erotică. Așa cum am mai scris și într-un alt material, femeile au nevoie de stimularea creierului pentru a se excita, au nevoie de poveste, de scenariu și de cuvinte. Literatura asta este exact ceea ce ele au nevoie.

Nu aș putea să vă dau o listă sigură de recomandări pe această temă, dar cu siguranță pot să vă spun că o carte scrisă bine nu are cum să vă dezamăgească. Regăsirea poftei sexule și a libidoului, în special după nașteri, după copii și într-o viață agitată, nu e deloc ușoară, dar nu imposibilă.

Luați de citiți, cu încredere și profitați de magazinele online cu produse sexuale. Explorați și nu vă lăsați intimidate de prejudecăți. Atât timp cât voi și partenerul sunteți de acord, ORICE ESTE POSIBIL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.