Locații/recenzii, Zi de zi

SUFRAGERIA ARĂDEANĂ: locul în care renaște spiritul urban!

Ce-i o sufragerie? Ce-i o sufragerie arădeană? Gândul te duce la locul acela confortabil, plăcut, familiar, în care poți sta de vorbă cu prieteni sau cunoștințe, în care îți primești invitații și te bucuri de prezența lor. E locul acela în care muzica bună se aude în surdină și atmosfera este călduroasă, unde poți vorbi deschis pe orice temă și nimeni nu se va simți ofensat că ai o părere diferită față de a lui. E locul unde dezbaterea e normală, unde oamenii sunt OAMENI și nu vin cu funcțiile după ei.

De ce vă spun toate astea? Pentru că de vreo lună Aradul și-a recăpătat SUFRAGERIA.

SUFRAGERIA ARĂDEANĂ a apărut într-o miercuri de toamnă. A apărut cumva așa parcă de nicăieri ca o gură de oxigen pentru cei care încă mai simt spiritul unui oraș, pentru cei care încă mai cred că Aradul are valoare și că arădenii au nevoie și de altfel de spații și evenimente pentru a se întâlni și a schimba idei.

Recunosc, atunci când am pășit pentru prima dată în SUFRAGERIE nu prea știam la ce să mă aștept. Mă cunoșteam cu câțiva dintre cei care erau acolo de ani buni, iar cu cel care a avut nebunia, tupeul și curajul să pornească acest proiect, mă leagă o veche prietenie. Și cumva fără vreo așteptare am pășit la una din miercurile sufrageriei. Surpriza acestor întâlniri a fost atât de mare, atât de plăcută încât am vrut pentru o clipă să le țin doar pentru mine, să nu le spun și altora de teama că poate bula s-ar putea sparge și farmecul SUFRAGERIEI s-ar pierde.

Ce se întâmplă miercurea în SUFRAGERIA ARĂDEANĂ? La inițiativa lui Florin Galiș se adună arădeni care încă mai cred în spiritul orașului și al orășeanului, și se discută, între prieteni, fără prejudecăți și fără judecăți. Serile sunt tematice, invitații se anunță cu câteva zile înainte, iar accesul este liber. Pe lângă atmosfera extrem de caldă, pe lângă ideea care nu are cum să nu te cucerească a unei SUFRAGERII urbane, ce îmi place și mai mult este că indiferent de tema propusă nu se poate să nu pleci cu ceva în plus: o idee, un gând, un zâmbet, un posibil proiect. Cumva SUFRAGERIA ARĂDEANĂ e o SUFRAGERIE a ideilor. Dar pe lângă toate cele spuse până acum, un lucru este sigur: SUFRAGERIA ARĂDEANĂ provoacă dependență! Dacă ai fost o singură dată, vei merge de fiecare dată!

Și poate nu v-am convins, nici nu am avut neapărat această intenție, dar sper măcar să vă fi făcut interesați, să pășiți și voi măcar într-o miercuri în SUFRAGERIE și să vedeți un altfel de spirit urban, un spirit al orașului care va renaște.

_______

Detalii despre evenimentele din SUFRAGERIE găsiți pe pagina de lor de Facebook – https://www.facebook.com/SufrageriaAradeana/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *