Aradul meu, Evenimente/Acțiuni, Zi de zi

ARAD FASHION DAYS. Event-ul care a trezit orașul!

Încet, încet cu evenimente care stârnesc curiozitatea și atrag atenția asupra Aradului, orașul pare că revine la viață. Mereu prins între Timișoara și Oradea, Aradul a dat senzația că a uitat să mai fie un oraș cu viață socială. Dar, cumva în acest sfârșit de săptămână am avut impresia că orașul meu a început din nou să vibreze. Grație unor oameni care s-au uitat pe ei și s-au dedicat întru totul unui eveniment de top – și i-aș aminti pe Ancuța Ciortea, Paul Mișca, Cristina Sabău, Lidia Georgiu, Benny Mark și Ghiță Marian – susținuți de Asociația Youth Team; Aradul a fost gazda unui eveniment de fashion. Și nu a fost orice fel de eveniment. A fost ARAD FASHION DAYS. Poate nu a fost perfect, poate au fost doar două zile și nu o săptămână, poate nu toți cei prezenți au fost mulțumiți, dar A FOST! Cred că cel mai important, după experiența participării la acest eveniment e faptul că SE ÎNTÂMPLĂ! Ne-am obișnuit prea mult ca în Arad să nu se mai întâmple nimic la un asemenea nivel, iar acum parcă am fost prinși într-o bulă. Modele, creatori, influenceri, bloggeri, personalități și desigur mondenități. Toate la Arad.

Personal cel mai mult m-a bucurat faptul că parcă orașul a redevenit oraș și că a oferit două zile de altfel de spectacol pentru cei interesați.

Mi-a plăcut locația aleasă, Palatul Cultural, care impune o eleganță aparte în sine, dar mi-au plăcut și decorațiunile și atmosfera. În momentul în care am intrat pe ușile Filarmonicii, parcă s-a șters griul, ternul, praful din urbe, parcă am uitat pentru câteva ore de șantiere, străzi sparte și trafic infernal. A fost o altă lume. A fost un vis frumos pe care Aradul l-a trăit din plin și cred că ORAȘUL are nevoie de astfel de evenimente pentru A VIBRA!

SPECTACOL PE CATWALK

Și pentru că nu sunt umblată pe la prezentări de modă sau evenimente de acest tip, vă voi spune cum am perceput eu experiența fashionului din Arad. Am fost plăcut surprinsă să văd colecții interesante nu doar prin piesele vestimentare ci și prin spectacolul oferit. Desigur, Cătălin Botezatu – special guest, a știut cum să își pună în valoare creațiile și a creat o poveste pentru fiecare haină. Dar, personal cel mai mult m-a impresionat prezentarea designerului George Hojbota. Prezentarea lui m-a fermecat, m-a ademenit și pot să spun că, efectiv, m-a transpus într-o altă lume. Am văzut munca din spatele unei asemenea prezentări, pentru că nu vorbim doar de o defilare a manechinelor, nu. Vorbim de o regie, de o poveste, de muzică și lumini care să pună în valoare creațiile, dar și să îți dea posibilitatea să vezi o fărâmă din imaginația creatorului. Pentru mine prezentarea lui George Hojbota a fost THE ONE!

Am mai remarcat-o pe arădeanca Vali Cioban – care a încheiat într-un mod absolut spectaculos prima seară a prezentărilor. Colecția „Symphony” este într-adevăr o simfonie de culori, texturi și lungimi. Este o colecție care se impune și care o impune pe Vali Cioban pe scena marilor creatori de modă. Extravaganța ținutelor semnate de Vali Cioban te face să pășești într-o altă dimensiune, o dimensiune a poveștilor urbane, dinamice și pline de adrenalină.

Și pe lângă designerii deja cunoscuți, am avut și surpriza să descopăr tineri arădeni, talentați care au impresionat. L-am cunoscut prin creațiile sale pe Paul Sergiu Micsa . Tânărul creator arădean a propus o incursiune în Orient, colecția Barok fiind îndrăzneață și cu influențe evidente asiatice. Și așa după cum spuneam, showul nu a fost unul doar al modei, ci un spectacol al artelor, colecția lui Paul Sergiu Micsa fiind deshisă de o păpușă – marionetă gigant.

Dacă ar fi să mă întrebați ce tendințe s-au prezentat la ARAD FASHION DAYS, aș spune că în mare parte se poartă COLAJELE! Fie că e vorba de texturi, culori, transparențe, materiale, toate sunt combinate astfel încât să creeze iluzia unui COLAJ într-o creație. Au fost și designeri care au venit cu rochii vaporoase, fluide, în culori pastel, dar și designeri care au mers pe opțiuni mult mai îndrăznețe cu franjuri, paiete și mult luciu în materiale.

Acum, după două zile, aș putea spune că moda se poartă după INIMA TA, diversitatea creațiilor subliniind, dacă mai era nevoie că ASTĂZI se poartă ceea ce SIMȚI!

Ce-ar mai fi de spus? Păi, evenimentul a fost prezentat de Cosmina Păsărin, Mike Cross s-a ocupat de muzică, și printre cei care au venit să ia parte la Fashion Days de la Arad i-aș mai aminti și pe Maurice Munteanu, Fabulous Muses, Clara Rotescu, Romanița Iovan, Eli Lăslean, Ștefan Muscă, Alexandru Raicu și Kiki Dumitrescu.

În final, a fost o primă ediție cu un bilanț pozitiv, a fost un eveniment care ne-a scos din plictisul urbei noastre și ne-a adus aminte că orașul are nevoie și de FRUMOS pentru a putea trăi. Așadar, să sperăm că acesta este doar ÎNCEPUTUL și că Aradul va începe să conteze pe harta evenimentelor MONDENE.

FOTO CREDIT: IZA PAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.