Zi de zi

Un bilet spre REPUBLICA DOMINICANĂ, vă rog!

Toamnă, aproape iarnă. Frig, ploaie și lipsă de soare. E o zi ca oricare alta, dar nu. Azi e o zi în care simt că aș evada și aș pleca în acel loc al FERICIRII mele, the happy place. Și întâmplător sau nu dau peste o fotografie din locul meu: Republica Dominicană. E locul acela unde nisipul e alb dar nu e fierbinte și Marea Caraibilor se împletește cu Oceanul Atlantic și formează o imensitatea de apă turcoaz, mai turcoaz chiar și decât ochii mei. E locul unde eu pur și simplu m-am rupt de tot și m-am simțit fericită, e drept că atunci eram și în luna de miere deci poate că și asta a contribuit la starea mea euforică. Dar, chiar și acum după 12 ani, încă parcă mai simt briza aceea ușor călduță, parcă încă mă mai zgârâie în talpă coaja aspră a cocotierilor de pe plajă și parcă aud și acum muzica plină de viață din Dominicană.

Puteți spune că poate sunt indolentă, că am stat într-un resort și am uitat de cât de săraci sunt băștinașii. Da, puteți spune că m-am lăfăit pe plajele lor și nu mi-a păsat de nimic. Dar, nu îmi pare rău. Pentru mine locul acela rămâne RAIUL. E atât de frumos, atât de sălbatic și natural, e atât de multă liniște încât te face să te simți FERICIT.

Mi-e dor de plaja mea din Dominicană, mi-e dor de soarele cald, dar nu arzător, și de apa aceea ca o mângâiere. Mi-e dor de tine, Caraibe!

Și pentru că am prieteni care îmi cunosc slăbiciunile 🙂 vreau să vă spun că Brigitta, cea făuritoare de vise, s-a gândit că am merita cu toții să cunoaștem această parte de Paradis. Și uite așa, tam-nesam, a făcut ea o magie și a scos din joben niște oferte perfecte.

Tu cât ai plăti să ajungi în Paradis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.