Zi de zi

Realități paralele: de la Iran înspre Australia pe muzica lui Mocanu și Salam

Suntem în a patra zi din an și deja Planeta se învârte într-un ritm accelerat. Au trecut doar 4 zile din 2020 și aș putea spune că sunt cel puțin 3 știri care au făcut înconjurul continentului și au apărut ca cele mai importante evenimente mondiale: incendiile devastatoare din Australia, conflictul armat dintre SUA și Iran – în perspectiva unui potențial război, și schimbarea denumirii Olandei în Țările de Jos – deși aici în opinia mea lucrurile erau destul de clare – Olanda e o regiune din ceea ce se numea și până acum Țările de Jos – Pays Bas în franceză sau Nederlands în engleză.

Cu toate astea, interesul nostru, pare să fi rămas același: manele, sfaturi medicale și știri mondene. Doar Australia pare să fi schimbat puțin paradigma navigatorului cibernetic din spațiul carpato-danubiano-pontic. Spun puțin pentru că există o tendință de manelizare a situației dramatice din Australia și mai e doar un pas până când vor apărea poze cu mesajul „Și eu sunt Australia” pe facebook, întrucât cele cu „Pray for Australia” au început deja. Deși sunt convinsă că o mare parte din cei care plâng acum pentru țara de la antipozi nu ar putea spune exact unde se află Australia, fără să intru în detalii ce țin de emisfere și influențe climatice.

Și pentru că nu vreau să trag eu nicio concluzie, nu vreau să fac analize și să lansez acuze, voi lăsa în continuare doar câteva topuri, unele de pe la noi, unele de pe la alții.

TOP BBC – cele mai citite știri

1. Soleimani killing was „to stop war”, says Trump – Uciderea lui Soleimani a fost pentru a „opri războiul”, spune Trump

2. Greta Thunberg changes Twitter name to „Sharon” – Greta Thumberg își schimbă numele pe Twitter în „Sharon”

3. Portrait of Queen and three heirs marks new decade – Portretul Reginei și a celor trei moștenitori marchează un nou deceniu

4. Nobel Prize-winning scientist retracts paper – Lucrare de știință premiată cu premiul Nobel, retrasă

5. How strong is Iran’s military? – Cât e de puternică armata Iranului?

TENDINȚE Youtube – România

1. Florin Salam – 10 ani de ghinion să ai – 4,1 mil. de vizionări

2. Bogdan de la Ploiești – Ce melodie pe fundal (Official Video) HiT 2020 – 1,1 mil. de vizionări

3. DE CE 2019 A FOST CEL MAI BUN AN DIN VIAȚA MEA -Gami – 390 mii de vizionări

4. Laura și Mr.Juve – Nu sunt de vanzare (videoclip oficial) 2020 -419 mii de vizionări

5. Dani Mocanu – Nimeni , Nimeni | Official Video | Cover | 2020 – 6,6 mil. de vizionări

TRAFIC.RO – top site-uri în ultimele 24 de ore

1.www.divahair.ro

2. www.sfatulmedicului.ro

3. www.agrointel.ro

4. www.vremea.net

5. distanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.