Locații/recenzii, Zi de zi

NISSARA: un strop de ASIA în ARAD

Nu mai este o surpriză pentru nimeni că îmi place să experimentez locuri noi, să găsesc cafenele, restaurante sau pub-uri în care să te simți bine, dar să ai parte și de o desfătare a gusturilor. Așa se face că de vreo câteva luni am tot auzit de NISSARA. Un restaurant cu specific asiatic, dar și italian. Am fost de câteva ori să mănânc, pentru că voiam să mă conving dacă într-adevăr prima experiență se confirmă de fiecare dată. Și da, s-a confirmat. Mâncarea e absolut delicioasă și atmosfera e atât de familiară și călduroasă că zici că ești parte dintr-o familie. Așa că, atunci când am primit invitația de a participa la o seară cu specific chinezesc celebrând Anul Nou Chinezesc nu am putut decât să răspund afirmativ. Vă spun sincer că nu am știut la ce să mă aștept, dar am știut un singur lucru: cu siguranță mâncarea va fi foarte bună.

Ei bine, cei de la NISSARA alături de parterii lor de la Shan´shi au reușit, din nou, să mă surprindă. Atmosfera a fost una extrem de caldă și plăcută, am avut câteva vinuri pe alese pentru a ne deschide apetitul și am gustat din preparate din inima Chinei. Mi-a plăcut foarte mult conceptul de a găti în fața invitaților și de a le oferi o varietate mare de preparat în porții mici, de tip appetizer. Mi s-a părut cea mai bună alegere pentru că, dacă nu ai fost prin Asia și nu ai încercat produse asiatice, s-ar putea să nu știi exact ce ți se potrivește. Și astfel, ai avut ocazia să deguști o varietate de preparare și să experimentezi, pentru că seara de la NISSARA a fost despre a experiementa, despre a-ți deschide orizonturile și de ce nu despre a-ți îmbogăți cultura.

Mi-a plăcut conceptul de prezentare și promovare a culturii, tradițiilor și preparatelor chinezești. Am vorbit despre zodii, despre calendarul chinez, despre ce ar trebui să vizităm prin Asia și desigur despre condimentele lor. Am încercat combinații noi și am avut plăcuta surpriză să văd că de fapt condimentele chinezești, fie ele chiar și foarte iuți, potențează aromele preparatelor și nu le acoperă gustul – așa cum, recunosc, mă așteptam să se întâmple.

În final, vă pot spune că fără nicio strângere de inimă vă recomand să mergeți la NISSARA – îi găsiți mai ușor pe facebook, unde puteți vedea și preparatele zilnice pe care le pregătesc. O să aveți surpriza unui loc comfortabil, plăcut și cu mâncare gătită excepțional pentru că, așa cum scrie chiar în restaurant: GOOD FOOD IS GOOD MOOD!

https://www.facebook.com/Nissaras-Restaurant-2497336060340466/


Meniul pentru Anul Nou Chinezesc a cuprins:

* Thai Salad Beef Rolls (muschiulet alb de vita fiert in apa și vin chardonnay condimentat cu sos de peste, sos de soia, lime și coriandru)

* Black Tiger Shrimps Wasabi (creveți black tiger prăjiți in aluat serviți cu maioneza aromatizata cu hrean japonez wasabi)

* Torpedo Shrimps (Creveți Black Tiger înveliți cu vermicelli de orez – prăjiți și serviți cu sos dulce și acrișoară)

* Thai Satay (frigărui de pui marinați in lapte de cocos la gratar serviți cu sos de alune, curry rosu și tamarind)

* Spring Rolls (pachetele primavara umplute cu legume, ciuperci shiitake, muguri de bambus, taitei de soia prăjite apoi servite cu sos dulce și iute)

* Lab moo tod (chiftele picante din carne de porc, kaffir lime coriandru, menta și ardei iute servite cu sos dulce și iute)

* Vegan Samosas (pachetele indiane umplute cu cartofi, mazare și curry galben prăjite și servite cu sos dulce și acrișoară)

* Hosomaki Sushi Hot Roll (rulouri sushi umpluți cu file de somon prăjiți in aluat apoi serviți cu sos sriracha)

* Hosomaki Sushi Aburi Roll (rulouri sushi cu file de somon flambat)

* Hosomaki Sushi Dragon Roll (rulouri sushi cu creveți black tiger tempura și avocado)

* Duck Bao (pâine chinezescă la abur umplut cu rata la cuptor, alune, coriandru și sos hoisin)

* Dim Sum Shumai (găluște cantoneze umplute cu carne de porc și creveți gătite la abur apoi servite cu sos de soia și oțet de orez)

* Tung Tong / Money Bags (pachetele thai umplute cu carne de porc si creveți prăjite apoi servite cu sos dulce si acrișoară)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *