Zi de zi

FEMEIE, nu-ți mai fă poze în WC-urile publice!

Știți știrile acelea invariabile de la început de an cu școlile care încă mai au WC-urile în curte? Știți bancurile acelea despre cum să ai un WC în casă când tradiția te-a învățat că trebuie să fie în fundul curții? Ei bine, cred că am rămas cumva marcați de evoluția grupurilor sanitare, astfel că atunci când găsim o budă e musai să ne facem vreo 342 de poze în ea. Altfel, serios, cu toată considerația și respectul pe care vi-l port, nu pot să înțeleg de ce e obligatoriu să ne facem poze în WC-uri? Mai mult decât atât, că le facem, le facem, vorba aia fiecare cu stolul lui de păsărele, dar că le mai și publicăm pe rețelele de socializare asta chiar nu o mai pricep.

Și mă gândesc că în mod clar ne-a marcat în subconștient pe undeva momentul din copilărie, de la țară, când mergeam la WC-ul din fundul curții, iar acum ajungând și noi să fim femei emancipate ne bucurăm de aceste facilități într-un mod extrem de bizar. Și pentru că, la noi, totul trebuie dus la extrem, nu ne mai mulțumim doar ca banalul selfie din oglinda băii, nu. Acum, trebuie să-i punem acestei poze și un citat motivațional. Să vorbim despre cât suntem noi de femeie și cum ne priește independența și cariera, să ne arătăm eventual genele lipite la-ntâmplare și sprâncenele pictate pe fugă. Și în textul care vine alături de poza noastră dintr-o baie publică e obligatoriu, dar absolut obligatoriu, să cerem respect, să subliniem că suntem puternice, am trecut prin multe, am fost rănite și abandonate, dar vrem respect.

Păi, draga mea FEMEIE, care îți faci poze în budă și pui citate din Osho, nu ți se pare că e contradicție flagrantă în termeni? Cum poți să ceri tu să fii tratată ca o lady când tu îți face poze în WC-uri? Înțeleg, poate nu ai oglindă acasă, poate lumina aia albă, industrială, de neon, ți se pare mai atractivă decât lumina naturală a soarelui, dar te rog frumos nu-ți mai fă poze în WC-uri. Nu impui nici respect, nici nu vei fi vreo revelație a societății dacă insiști să arăți lumii întregi faianța din diverse băi.

Și totuși, dacă chiar ești nevoită să îți faci un selfie în oglinda unui WC public, ce-ar fi să te uiți puțin și la ce mai apare în poza respectivă? O jumătate de chiuvetă, un dozator de săpun și o ușă semi-deschisă spre WC, nu cred că sunt cel mai potrivit cadru pentru imaginea ta de femeie.

În final, ca să nu ni se urce totuși la cap că am fi lansat noi vreo modă în materie de selfiuri igienico-sanitare, moda asta a apărut acum vreo 3 ani. E drept că a apărut prin SUA și că modelele de-și făceau selfiuri prin băi o făceau la hoteluri extrem de luxoase, nu în WC-urile din benzinării. Dar, desigur, noi am preluat trendul și l-am adaptat condițiilor locale, gândindu-ne că orișicât trei fraze motivaționale și o poză rezămată de-o chiuvetă aduc mai multe like-uri decât respectul de sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.