Zi de zi

ROMÂNIA CARE ESTE: CARNE ÎMPUȚITĂ CU TERMEN DE VALABILITATE

Mi-e greață și scârbă. Din nou, pentru a câta oara nici nu mai știu exact, am cumpărat CARNE ÎMPUȚITĂ. La un moment dat am mai scris despre incident, dar se pare că încă nu ne-am învățat minte. Sau poate e vina mea, poate eu nu m-am învățat minte. Dar deja e prea mult, deja am ajuns în momentul ăla când simți că paharul nu doar că s-a umplut dar a și dat pe din-afară și curge în valuri. GATA! Măi, comercianți de carne INFECTĂ n-ați vrea voi să vă hrăniți copiii cu aceste mizerii? Nici nu mai știu dacă e din vina magazinului că poate nu păstrează cum ar trebui carnea, din vina transportatorului că poate nu o duce în condiții frigo, din vina ambalatorului care poate nu și-a suflat mucii înainte de a apăsa butonul benzii de ambalare. Pentru că în final, nici nu mai contează din vina cui e, nici nu mai contează cum se face de UN LOT de carne aflată chipurile în termen este ÎMPUȚITĂ! Contează un singur fapt: JAFUL vostru! Nu mai am nervi și putere să cer explicații cu privire la prețurile ENORME pe care le practică magazinele, la faptul că MÂNCAREA a ajuns luxul care ne omoară zilnic, la faptul că un coș minim te duce la limită lună de lună. Astea toate devin detaii, când mă gândesc la bătaia de joc pe care o faceți zilnic la adresa sănătății noastre.

Dacă din întâmplare nu miroseam minunata carne de pui înainte să o dau cu condimente și să o pregătesc pentru copiii mei? Am fi ajuns cu toții în spital? Sigur că da și cel mai probabil. Să îmbolnăvești un popor cu bună știință asta se cheamă CRIMĂ! Vorbim mult zilele astea de prevenție, de precuație de spălat pe mâini și igienă. Vorbim foarte mult de pandemia produsă de COVID-19 și de situația din alte state. Vedem cum unii se chinuie cu greu să îi facă față și ne îngrozim de celula de izolare. Dar ce ne facem cu lucrurile mai simple care ne distrug zilnic? Ce ne facem, domnilor de la toate autoritățile și inspecțiile și instituțiile și comisiile și comitetele aferente care ar trebui să verificați calitatea și starea produselor ce ajung în magazine? Închidem ochii? Bine, îi închidem și azi și mâine, dar când ajungeți voi să cumpărați carne ÎMPUȚITĂ îi mai închideți, le mai dați doar avertismente inutile celor care v-au vândut carnea, sau atunci situația se schimbă pentru că vă afectează personal?

Mi-e greață și deja simt o stare de panică atunci când trebuie să mai cumpăr carne. Să o iau din sursă sigură? Probabil doar dacă îmi voi crește găinile pe acoperișul blocului. În cele din urmă ce mai contează? Atât timp cât avem loturi de carne stricată vândută cu termen de valabiitate, atât timp cât nimeni nu mișcă o foaie, un pix sau nu sunt mobilizate controale serioase pe tot lanțul de producție, cu asta vom rămâne. Niște articole, niște postări pe rețelele de socializare și eventual poate că pentru o vreme unii vor fi mai atenți la ce pun pe rafturi. În rest, JAFUL va continua, că doar de mâncat trebuie să o facem în fiecare zi. Și îi mai arătăm pe chinezi cu degetul că n-aveau igienă în piețe când noi vindem împuțiciuni ambalate.

Mi-e greață. Atât!

Pe acceași temă – https://insemnarinecenzurate.ro/2019/06/11/pute-carrefour-market-carne-imputita-fructe-stricate-si-ciocolata-expirata/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *