Zi de zi

În țara lu’ „Doamne, ferește!”: STAI ACASĂ!

Știu, ție nu ți se poate întâmpla. E o conspirație, mass-media exagerează și n-are cum să ajungă până la tine. Vorba aia dacă ai închide televizoarele și nu te-ai mai uita pe site-uri de știri, virusul ar dispărea de la sine. Dar, te rog eu frumos: STAI ACASĂ!

Ești practicant de vreo religie, mergi cu sființenie la biserică, foarte bine. Spune-ți rugăciunile de pe canapea, uită-te pe Trinitas și alte câteva posturi similare, dar te rog, pentru mine și pentru tine: STAI ACASĂ! Știu situația este de „Doamne, ferește!”, dar tocmai de aia, te rog să înțelegi că nu ajută cu nimic dacă ieși din casă și te înghesui în alte câteva zeci de persoane.

Ești părinte. E greu. E înțeleg. Și eu am doi copii și în mod întâmplător chiar în spatele blocului avem parcul de joacă. E soare, e primăvară, te mănâncă în călcâie să ieși afară, să te plimbi cu ei și să îi lași să se bucure de alergat nestingheriți. Și e greu, mai lucrezi, poate, de acasă, dacă mai ai și preșcolari e și mai greu să îi ții ocupați mai mult de 30 de secunde cu orice fel de activitate, dar chiar și așa STAI ACASĂ! Poate ți se pare prea mult, cel puțin 2 săptămâni să nu ieși afară, poate ți se pare exagerat, dar adu-ți aminte când ai avut varicelă – eu aveam vreo 9 ani, am stat 4 săptămâni în casă și era iarnă și zăpadă și copii la derdeluș. A trecut! Așa că oricât de mult ai vrea să îți duci copiii prin PARCURI, te rog eu frumos NU O FĂ! Oricât ai vrea să organizezi întâlniri pe la alte mămici cu toți copiii împreună TE ROG: STAI ACASĂ!

Vrei să mergi la cumpărături? Păstrează o distanță rezonabilă față de cel de lângă tine și stai liniștit va reapărea făina pe rafturi și nimeni nu va muri de foame. Dar TE ROG nu te înghesui, nu te împinge, nu pune mâna pe 7 portocale ca să alegi una și încearcă să-ți cumperi STRICTUL NECESAR. Nu goli rafturile ca să ai cămara plină pentru jumătate de an: cineva de lângă tine s-ar putea să nu aibă altceva de mâncare decât acea conservă pe care tu ai luat-o de pe raft din dorința de a avea vreo nșpe feluri de fasole cu ciolan în cămară. Așadar, FII RESPONSABIL: păstrează distanța și cumpără cu limită!

Ești pensionar? STAI ACASĂ! Nimic nu poate fi mai urgent decât sănătatea ta. Crede-mă poți să trăiești și fără să vizitezi piața de 3 ori pe săptămână și pâinea de la alimentara de pe strada ta este la fel de bună ca cea de la brutăria din celălalt capăt al orașului. Ai grijă de tine: STAI ACASĂ!

Cu siguranță nu va fi ușor, fără doar și poate lovitura asta va fi crâncenă pe toate planurile, dar ACUM singura metodă de prevenție dovedită este să STĂM ACASĂ! Acum este momentul în care socializarea se poate face online, acum putem să ne folosim la maxim de toate gadgeturile și tehnologia pe care o avem. Singurul lucru pe care eu te rog să îl faci este să STAI ACASĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.