Din izolare

Te rog, FII RESPONSABIL!

Nu-ți cer mult, nu-ți cer să faci eforturi peste putință, îți cer atât FII RESPONSABIL! Dacă tu înțelegi că trebuie să #staiAcasă , dată tu înțelegi că trebuie să îți iei măsuri de precauție atunci când mergi la cumpărături, atunci NOI toți ceilalți vom avea de câștigat. Nu ne este ușor, nici mie, nici ție, nici bunicilor noștri, dar dacă noi putem face ceva acum, este să fim responsabili!

Îmi e greu să înțeleg de ce de la o zi la alta numărul amenzilor pentru nerespectarea măsurilor de circulație, crește. De ce? Unde oare li s-a pierdut unora simțul autoconservării. Pentru că dincolo de toate, chiar dacă poate nu faci parte din categoria principală de risc a virsului, chiar dacă poate nu ai alte boli cronice și ești într-o formă fizică de invidiat, poți lua virusul și poți dezvolta o formă care te poate lăsa cu sechele. Știu, vei spune că sunt prea mulți de „poate” în tot enunțul ăsta, dar uită de aceste probabilități. Poți încerca să fii iresponsabil, poți încerca să te pui împotriva virusului invocând diverse teorii conspiraționale, dar dacă tu, din neglijență și ignoranță, îți ei infecta bunicul bolna, vecinul diabetic sau prietenul cu afecțiuni cardiace și ei nu vor face față acestui virus, cine va răspunde?

Nu-ți cer să fii paranoic și să îți dezinfectezi casa din 30 în 30 de minute, nu-ți cer să îți speli cu clor pantofii de fiecare dată când vii în casă, îți cer atât FII RESPONSABIL! Înainte de a pune mâna pe 10 mere în magazin, doar ca să le întorci pe fiecare parte, înainte de a te înghesui în persoana din fața ta la casa de marcat, te rog doar FII RESPONSABIL!

Virusul ăsta ar trebui să ne învețe măcar atât, că nu putem trăi fără să avem GRIJĂ UNII DE ALȚII, că nu vom putea supraviețui ca specie dacă vom fi mereu EGOIȘTI și nu ne vom uita în jur. Acum, mai mult ca oricând, este momentul să arătăm EMPATIA pe care o tot mimăm de ceva vreme. Acum, nu mai jucăm într-o societate a aparențelor înșelătoare, acum trebuie să fim REALI, SINCERI și RESPONSABILI.

Acum, fiecare are un rol esențial, fiecare am devenit actori principali și doar de noi depinde dacă filmul nostru va fi unul cu final fericit sau nu. Oricât de mari ar fi amenzile, oricâte ordonanțe s-ar da și s-ar impune, nimic nu va avea reun efect dacă NOI, FIECARE ÎN PARTE nu vom înțelege că trebuie să ne asumăm răspunderea faptelor, să fim responsabili și atenți la cei din jurul nostru și să renunțăm la bula noastră de auto-suficiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.