Aradul meu, Zi de zi

LECȚIA DE CIVILIZAȚIE

Recunosc, nu sunt un fan al stadioanelor. Am văzut de prea multe ori golănie, vandalism și rebeliuni inundate de alcool, așa că nu am simțit niciodată vreo dorință de a merge la vreun meci, pe vreun stadion sau să stau prin galerie. Aveam convigerile mele, părerile mele și nici nu îmi făcusem un țel din a mi le schimba. Dar, astăzi a fost altceva. Astăzi am fost printre oamenii care au fotbalul în sânge, care respiră alături de jucători, trăiesc fiecare lovitură și care cred în frumusețea jocului. N-am fost pe stadion, dar am fost în mijlocul lor. Și, da, astăzi am văzut CIVILIZAȚIE.

Ne place să tot spunem că nu suntem educați, că nu știm să respectăm regulile și că dăm dovadă de lipsă elementară a bunului simț. Dar, astăzi, uitându-mă la cei 500 de oameni care cu toată patima și cu tot sufletul pentru echipa fanion a Aradului au respectat măsurile impuse de lege, n-au rupt, spart sau distrus bunuri, nu au băut peste măsură și au plecat, ordonat spre case. Astăzi, am început să cred că poate uneori suntem prea duri cu noi, prea critici și uităm să ne vedem și părțile bune.

Suporterii UTA mi-au dat azi o LECȚIE DE CIVILIZAȚIE. Am văzut copii pasionați de fotbal care au vizionat meciul, trăind fiecare clipă de joc, am văzut oameni în vârstă în ochiii cărora se citea nostalgia unui fotbal pe care și-l aminteau din tinerețe și am văzut tineri, cu familii sau cu prieteni. Am văzut emoție și mult respect. Poate stadionul e mai dur, poate că acolo atmosfera e mai „fierbinte” și există răbufniri, din pasiuni duse la extrem. Poate că acolo, în tensiunea stadionului și a unor rivalități eterne există un mediu propice pentru huliganism. Dar, astăzi, în condițiile unei pandemii care atârnă ca un drob de sare, am văzut un oraș CIVILIZAT.

Astăzi, pentru mine, arădenii au primit o BILĂ ALBĂ, un mare plus pentru modul elegant în care înțeleg să urmeze regulile. LECȚIA DE CIVILIZAȚIE primită astăzi ar trebui să fie repetată, din nou și din nou, până când vom înțelege că AM EVOLUAT. Poate pentru voi nu e o surpriză, dar pentru mine a fost o BUCURIE! Sunt mândră de ARAD, mândră de arădeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *