Cu și despre copii, Locații/recenzii, Zi de zi

Educația se face și altfel: Club Junior – inovație și creativitate într-o școală de vară

Educația este un proces viu care se schimbă și evoluează, care se adaptează și se transformă. Nevoile societății și evoluția tehnologică aduc noi perspective în educația copiilor, o educație care nu poate rămâne pe loc ci trebuie mereu să țină pasul cu ziua de mâine. Așa se face că și școlile de vară și after-school-urile trebuie să fie tranformate și reorganizate, să vină mereu lângă copii prin tehnici noi de învățare.

Ce înseamnă metodele moderne de învățare? La Arad avem un exemplu. CLUB JUNIOR este o altfel de școală de vară. De ce altfel? Pentru că așa cum spune omul din spatele acestui proiect, Anca Stoenescu, în cadrul școlii de vară „Club Junior” se folosește tehnica modernă „pentru a fi pregătiți și informați despre on-line”. Copiii au parte de coordonarea unor profesori titulari în învățământul preuniversitar, dar și de cursuri variate astfel încât să își poată găsi pasiunile încă de la cele mai fragede vârste. Vorbim de cercuri precum: „Micii reporteri Tv” – dicție, logopedie, atitudine în fața camerelor de filmat, dar și activități practice – cum ar fi pregătirea unor deserturi. Îmbinate, cursurile vin cu o perspectivă completă în dezvoltarea copilului: de la inteligența emoțională, la simțul practic și desigur la deprinderile educative specifice vârstei.

„La Joy Club Junior ne propunem să învățam prin joacă! Învățam pentru viața, pentru viitorul lor, a copiilor noștri!”, mi-a spus Anca Stoenescu.

Pe scurt, Club Junior este o școală de vară cu activități de limba română, matematică, engleză, informatică, studio Tv, în sălile moderne de curs, iar activitățile fizice și recreative se desfășoară în grădina exterioară.

Și dacă pe partea de educație și competențe, Club Junior vine cu o gamă variată de opțiuni, trebuie spus că nici siguranța nu este ignorată. Copiii au parte de supraveghere medicală permanentă, iar la intrarea în școala de vară a fost montată chiar și o poartă cu dezinfectant.

Pe scurt, Club Junior este o altfel de Școală de vară, o abordare modernă în educație care vine cum nu se poate mai potrivit astăzi când vorbim tot mai des despre învățământul online și digitalizarea școlilor.

UNDE O GĂSITIȚI?

Arad, str. Vrancei 60 B

tel. 0722 562 101

Facebook – https://www.facebook.com/clubjuniorarad/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.