Aradul meu, Evenimente/Acțiuni, Zi de zi

ARAD FASHION DAYS și „nebunia” unor oameni care nu lasă ORAȘUL să moară

Aș putea începe să vă scriu despre culori, materiale și nume de colecții, designeri și creatori. Dar, în acest an, la ARAD FASHIOND DAYS vedetele au fost tocmai acei oameni care nu au defilat, care nu au avut parte de adminirația privitorilor și nici de aplauze pe podium. Anul acesta AFD a fost despre oamenii care au făcut ca orașul ăsta să nu moară, să mai respire și aer urban, să depășească eticheta de „sat” între două centre urbane, Timișoara și Oradea.

Cât de multă nebunie îți trebuie să te încăpățânezi să organizezi un eveniment în condițiile pandemiei? Multă nebunie și foarte mult curaj. ARAD FASHION DAYS a ajuns la cea de a doua ediție și nu a fost lăsat să moară. ARAD FASHION DAYS trebuie să devină un punct de referință în calendarul evenimentelor mondene, trebuie să se impună și să TREBUIE sprijinit de toți cei care pot să o facă. De ce? Pentru că dacă vrem ca Aradul să nu rămână la eternele cumetrii cu bere și mici, dacă vrem să pășim în lumea citidană avem obligația, cel puțin morală, să ne implicăm.

După cum spuneam în acest an pentru mine vedetele showului de modă și frumusețe au fost toți cei care s-au străduit să dea ARADULUI un pic de eleganță și strălucire. Pentru două zile, 19 și 20 septembrie, Aradul a fost în centrul atenției și prin altceva decât coronavirus, îmbolnăviri și pandemie. Timp de două zile Aradul a respirat un aer urban și pentru asta meritul este al lor, al lui Paul Micșa, Cristina Sabău, Ancuța Ciortea, Lidia Georgiu, Teodora Duma, Larisa Blidar, Beny Mark și Ghiță Marian. Lor li se mai adaugă studenții arădeni care au venit cu energia și desigur cei care au reușit chiar și în vremurile astea tulburi să finanțeze un eveniment monden.

Impresii și colecții

În primul rând trebuie să spun că locația – acoperișul Atrium Mall, mi s-a părut o alegere bună și mă bucur că în sfârșit acest spațiu începe să fie pus în valoare. Și după cum spuneam eforturile și dedicarea echipei de organizatori au făcut ca Aradul să fie luat la ochi de designeri. Prima seară a început și s-a încheiat sub semnul Cătălin Botezatu. Designerul a prezentat colecția „Flowers”, o combinație extrem de îndrăzneață de imprimeuri și texturi, cu mătăsuri și voaluri, cu brocarduri și materiale mărgelate. Botezatu a venit nu doar cu o prezentare a ținutelor ci cu o întreagă regie, o prezentare cu muzică și imagini, o îmbinare a artelor. Păstrând imprimeurile și accentele luxuriante, Cătălin Botezatu a mai prezentat și colecțiile Viggo – Ceremony și Hope – o colecție 100% din materiale reciclabile.

Și poate nu în ordinea în care au urcat pe scenă, dar în ordinea în care m-au impresionat prin colecțiile lor, au urmat Paul Micșa – două colecții, una prezentată în prima zi și una în cea de a doua zi, care se fac văzute. The brand with a special tag este fără doar și poate ceea ce îl face special. Îndrăzneală, combinații de materiale, de culori, creativitate pusă în creații care se fac și te fac remarcat. Îmi place în mod special Paul Micșa, aerul boem se simte în fiecare piesă lucrată de el. De fiecare dată este o surpriză plăcută să îi vezi colecțiile, energia lui se transpune în toate creațiile și poți simți o bucuria de a fi, de a crea, de a visa. Paul Micșa este unul dintre numele importante din fashion, un designer de care dacă nu ați auzit sigur veți auzi!

Și pentru că Aradul are un spirit și o tradiție a artei vestimentare, trebuie să spun că m-a bucurat colecția prezentată de MODA S.A. Un pas important făcut de compania arădeană, o reinventare a stilului clasic, elegant cu linii „curate”. MODA revine în lumina reflectoarele și o face foare bine!

Nu în ultimul rând trebuie să o amintesc pe Vali Cioban. Chic, o casă de modă arădeană cu tradiție, a reușit să surprindă an de an. Vali Cioban a venit, din nou, cu foarte multă energie transmisă prin piesele prezentate dar și printr-o abordare inedită. Am văzut modele pe patine cu rotile sau pe skateboard, am văzut o colecție adaptată tinerilor, combinații de alb și negru, tăieturi asimetrice și multă volumetrie. Vali Cioban are un stil unic, îndrăzneț și creativ. Felicitări!

Și dacă e să mă refer la eleganță, trebuie să îi amintesc pe cei de la Cozacone. Rafinamentul a fost cuvântul care a definit colecțiile de rochii dar și cele de costume bărbătești. Cozacone a punctat din nou în mod clar la capitolul stil.

Aș mai aminti și de colecția de la Cosette – o reintrepretare cu accente tradițional românești, Distriqt One – piese pret-a-porter rafinate și cu accesorii luxuriante, Ștefan Muscă – un nume pe scena modei românești, un designer unde se vede atenția la detalii și munca pentru fiecare piesă în parte, Alina Moza – o colecție cu atenție la natură, detaliile minuțios lucrate și folosirea responsabilă a materialelor (țesături naturale de înaltă calitate), o colecție pentru minte, trup și spirit.

OptiVog a venit și în acest an cu accesorii care fac diferența. Ochelari de soare sau de vedere, rame cu tăieturi simple sau supradimensionate, toate sunt parte din colecțiile OptiVog, pentru că o ținută nu poate fi niciodată completă fără accesoriile potrivite.

Și în cele urmă aș vrea să povestesc puțin despre Alexandru Raicu. Cu o colecție de lux ready to wear, Raicu a fost cireașa de pe tort. Fii fashion, fii glamorous! Asta ar fi de spus despre colecția adusă de Alexandru Raicu la Arad. Atent lucrate, cu pietre prețioase, cu accente de fashion beauty, toate creațiile sale sunt un statement, o declarație a frumosului. Desigur, ne așteptam ca Alexandru Raicu să impresioneze, nu degeaba din 2014 colecțiile sale sunt prezentate an de an la Paris Fashion Week. O colecție fabuloasă!

Așadar, a fost ARAD FASHION DAYS și mă bucur că a fost! Mă bucur că acest eveniment nu a fost lăsat să dispară și că cineva, undeva se luptă ca Aradul să se facă văzut printre orașele cu influențe în fashion.

Să ne vedem și în 2021!

1 gând despre „ARAD FASHION DAYS și „nebunia” unor oameni care nu lasă ORAȘUL să moară”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *