Zi de zi

E doar sfârșitul unui an

Decembrie mă prinde mereu în graba pregătirilor, a sărbătorilor și a unei oboseli ce pare să nu se mai termine. An de an povestea se repetă și indiferent de cum mă organizez ajung în același punct: luna asta e prea scurtă. Probabil e cumva presiunea de sfârșit de an. Ce n-am făcut un an întreg încerc să înghesui în cele 31 de zile ale lui decembrie și oricât aș vrea nu reușesc. Norocul meu că după 31 decembrie, viața continuă cu 1 ianuarie și un nou an, alte 365 de zile.

Anul ăsta n-a fost unul normal, o fi pornit de la mișto-ul pe care l-am făcut înainte de a intra în 2020 după ce a fost numit anul „douăzeci – douăzeci”? Se prea poate. Cumva dintr-o răbufnire, Universul o fi spus și el „vă arăt eu vouă” și drept să spun ne-a cam arătat. Ne-a arătat că tot ceea ce luam de bun ca fiind o normalitate se poate schimba într-o clipă. Izolați, singuri, închiși în casele noastre, am reușit să ne adaptăm, să trecem cumva și prin această realitate atât de distopică încât ar fi numai bună de un best-seller.

2020 ne-a obligat să stăm cu noi mai mult decât am fi vrut și poate de cele mai multe ori ceea ce am găsit nu ne-a plăcut întocmai. Și chiar dacă ne-am tot plâns anul ăsta de greul pe care îl ducem, de restricții, izolare și singurătate, mi-e teamă că revenind la ceea ce știam ca fiind normalitate pur și simplu ne vom șterge din memorie acest an și vom rămâne la fel. 2020 e un fel de avertisment pe care atunci când îl primești te sperie îngrozitor, dar a doua zi uiți de el și toate promisiunile pe care ți le-ai făcut ajung să fie lăsate pe mai târziu. E tipic, nu e nimic nou, e o rutină în care ne-am învățat să supraviețuim. Și îmi aduc aminte că exact acum un an un prieten făcea o urare pe facebook: să aveți anul pe care îl meritați, nu cel pe care credeți că îl meritați. M-au trecut fiori atunci și poate că tocmai așa a fost 2020, anul pe care îl meritam, nu cel pe care ne-am imaginat fiecare dintre noi că l-am fi meritat.

Cam atât despre 2020. Cât despre 2021 sper să ne aducă un strop de bunătate în plus, ceva mai multă liniște și poate un pic de responsabilitate.

Să fim sănătoși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.