Cărți pe care le-am citit

Femei care cumpără flori – pentru că LIBERTATEA e tot ceea ce avem!

De data asta am ales doar câteva rânduri din carte care m-au făcut să mă opresc din citit, să iau un pix și să le notez. Acum, văzându-le înșirate îmi dau seama că surprind esența cărții și a întregului mesaj: de la teama de a fi liber, de a fi propriul pilot al vieții tale, de la durerea de a fi judecat, de a nu fi iubit îndeajuns, până la puterea care ține de fiecare dintre noi. Cartea poate fi una „girly”, dat fiind faptul că personajele principale sunt toate femei, dar nu-mi pare deloc așa. E o carte despre pierdere, regăsire și, poate cel mai important, e o carte despre cum să mergi înainte. O lectură despre pasiune și dăruire, despre oameni pe care îi întâlnești cu un scop și despre salvatori și salvați.

***

Un vas care rămâne mult timp într-un port ruginește și putrezește

***

Asta e frumusețea sentimentelor. Că sunt imprevizibile. Și incontrolabile…

***

Tot ce ne îndepărtează de fericire este teama de schimbare.

***

Nu e ușor să te îndepărtezi de fericirea măruntă pentru a căuta fericirea deplină.

***

N-am știut niciodată ce să fac când dezamăgeam pe cineva. Nu voiam să plâng. Dar asta făceam mereu când mă simțeam încolțită.

***

Libertatea e tot ce avem mai frumos. Fluturii trec printr-o adevărată metamorfoză și printr-un proces epuizant doar ca să zboare o singură zi. Știi de ce? Fiindcă merită osteneala. Să nu-ți fie teamă să fii liberă. Întinde-ți aripile. Le ai. Toți le avem, chiar dacă sunt strânse și uităm de ele. Nu mai căuta scuze. Fii liberă!

***

Frica ne face să ratăm cele mai frumoase și mai importante ocazii ale vieții.

***

Persoana iubită n-ar trebui să fie niciodată un colac de salvare.

***

De ce să ne dezgolim în fața unei societăți atât de insensibile și de nemiloase? Uite ce e, a trebuit să spun multe minciuni și jumătăți de adevăruri de-a lungul vieții mele pentru a putea duce o viață normală. Asta are un preț. Dar uneori, oamenii nu merită să li se spună adevărul. Dacă-l află, nu fac altceva decât să te judece.

*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.