Zi de zi

cu și despre FERICIRE

E ziua internațională a FERICIRII. Și aș putea începe chiar așa: FERICIREA e atunci când … și probabil aș putea înșira o serie de clipe care mi-au umplut sufletul de o trăire neașteptat de frumoasă. N-aș greși cu niciuna dintre definițiile mele pentru FERICIRE și cel mai probabil multe dintre clipele pe care eu le-am considerat a fi unele de FERICIRE n-au nimic de-a face cu FERICIREA ta sau a altuia. Fiecare dintre noi găsim fericirea asta într-o altă formă și nimic nu e greșit aici.

Declaraţia de Independenţă a SUA din 1776 consideră viața, libertatea și dreptul la căutarea fericirii ca drepturi inalienabile ale oamenilor.

Organizația Generală a Naţiunilor Unite a stabilit, în iunie 2012, că fericirea va avea dedicată o zi anume.

Cam atât e de importantă fericirea, ea fiind considerată un drept al omului. Dar dreptul ăsta la fericire mai are nevoie și de puțină muncă, o implicare, o dorință pe care să o manifestăm fără de care fericirea poate rămâne doar un ideal greu și imposibil de atins.

Și pentru ca lucrurile cu fericirea să fie și mai complicate decât par, nu e suficient să avem dreptul de a ne căuta fericirea și speranța de a o găsim, există chiar și o implicare CHIMICĂ a fericii.

Principalii hormoni ai fericirii – endorfinele, oxitocina, dopamina sau serotonina – sunt substante chimice produse de organism, care stimuleaza starea de bine. Dintre acestia, serotonina este cea care poarta denumirea de „hormonul fericirii”.

Și n-ar fi mai simplu atunci să vindem fericirea în sticluțe cu serotonină? Un talcioc al fericiriilor, ehh asta ar fi o idee. Și tot nu am putea mulțumi pe toată lumea. FERICIREA nu e despre ceva anume ci e mai mult despre o CLIPĂ și atât.

Și totuși, să cauți fericirea nu e în zadar pentru că acea CLIPĂ DE FERICIRE merită din plin tot efortul!

În final, las câteva versuri care, zic eu, sintetizează cel mai bine căutarea fericirii și definiția ei.

Fericirea-i un lucru mărunt
E o aripa care vibrează
Fericirea-i un lucru mic
Un pitic, ce dansează.

Asta-i FERICIREA: O ARIPĂ care vibrează în bătaie timpului!

1 gând despre „cu și despre FERICIRE”

  1. Dara ea poate sa ramana in suflet mereu, daca vrem cu adevarat sa o simtim si sa o traim. Alege sa cauti fericirea in clipele marunte si sa o pastrezi mereu cu tine, caci ea este o aripa frumoasa care ne poate imbratisa sufletul in cele mai grele momente. Fericirea poate fi gasita in lucrurile simple si este o alegere pe care o facem in fiecare zi. Nu cauta fericirea in lucruri materiale, ci in sufletul si inima ta, caci acolo se afla adevarata fericire. Sarbatoriti fiecare clipa de fericire si permiteti-i sa ne insenineze viata! La multi ani, fericire! ♥️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *