Educaţia e fundamentul oricărei generaţii. Începe acasă şi continuă la şcoală. Iar atunci când ai un copil şcolar îţi dai seama, din nou şi din nou, cât de importante sunt investiţiile în tot ceea ce ţine de şcoli: de la dotările claselor, la siguranţa clădirilor în care învaţă copiii, confortul lor şi al profesorilor, deschiderea spre noutate, inovare şi tehnologie.
Ne aducem aminte de sălile de clasă cu băncile de lemn scrijelite, de ferestrele care se închideau şi nu prea, de iernile în care mulţi dintre noi poate am stat chiar cu gecile în clase, întrucât caloriferele nu puteau face faţă frigului care pare se infiltra prin fiecare bucată de perete. Cum arată şcoala astăzi? Săli de clase renovate, dotate cu echipamente moderne de predare şi învățare, clădiri reabilitate şi condiții net superioare celor de acum câteva generaţii.
Investiţiile în infrastructura şcolară nu sunt deloc puţine şi în mod clar nu ar fi fost posibile fără FINANŢĂRILE EUROPENE. Doar la nivelul municipiului vorbim de investiţii în școli de milioane de euro. Şi chiar dacă în anumite cazuri, aşa cum ştim cu toţii, realizarea lucrărilor a fost poate punctul cel mai dificil, cu firme care nu şi-au respectat angajamentele şi termene prelungite din nou şi din nou – exemplul de la Ghiba Birta fiind elocvent, totuşi administrația locală nu a renunțat la aceste proiecte.
Creşe noi, modernizări de grădiniţe, campusuri tehnologice şi universitare, dotări cu tehnică şi aparatură didactică. Toate sunt investiţii în învăţământul local, investiţii PENTRU VIITOR.
Aş continua şi sublinia că viziunea dezvoltării unui oraş trebuie să cuprindă cele mai importante paliere care să se îmbine precum un puzzle, iar în final să avem imaginea finală a ARADULUI aşa cum îl dorim. Investiţiile în infrastructura şcolară sunt completate şi de DIGITALIZAREA ARADULUI. Proiectele Primăriei Municipiului Arad de zeci de milioane de euro pornesc de la sistemul de gestionare inteligentă a parcărilor, la sistemele de supraveghere a domeniului public şi ajung, ca într-o continuare firească, la digitabilizarea şi dotarea şcolilor din municipiul Arad.
În final, desigur că putem băga băţul prin gard şi am putea spune că e prea puţin pentru Arad, că s-ar fi putut face mult mai mult, dar fără să exagerăm trebuie să privim realitatea: ARADUL are şcoli de elită, şcoli în care investiţiile în infrastructură şi tehnologizare s-au văzut, şcoli care asigură VIITORUL COPIILOR noştri!