Însemnările PRIETENILOR

SĂNĂTATEA, prioritatea Aradului!

Când te gândești la un oraș și un județ dezvoltat, un loc unde să te simți în siguranță să trăiești și să îți crești copiii, SĂNĂTATEA este printre cele mai importante aspecte. Iei în calcul sistemul sanitar din acel oraș, te interesezi despre starea spitalelor, a unităților de urgență și în definitiv despre modul în care se practică actul medical. ARADUL a plusat în ceea ce privesc investițiile în sistemul de sănătate, fondurile europene și finanțările naționale făcând posibile investiții fără precedent în sănătate.
În ultimii ani a existat un interes real în a dezvolta rețeaua sanitară din Arad, interes manifestat de Consiliul Județean Arad prin proiectele depuse, câștigate și unele dintre ele chiar finalizate, prin parteneriatele între administrația din municipiu și cea de la județ, prin asumarea de ambele părți a unor alocări financiare substanțiale an de an, bani care au mers în spitalele arădene.
Punctual Aradul are un spital de oncologie finalizat în 2023, o investiție de 3,1 milioane de euro, o secție de Primiri Urgențe modernizară și extinsă – proiect finalizat de asemenea în 2023 cu o finanțare europeană de 2 milioane de euro, iar ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost dotat cu aparatură medicală în valoare de 2,1 milioane de euro – proiect finanțat de Ministerul Sănătății și implementat de Primăria Municipiului Arad.
Pe lângă proiectele finanțate vorbim de altele care au fost deja bugetate și se afla în diferite stadii de licitare sau realizare așa cum e reabilitarea și modernizarea medicinii legale – proiect de 6,1 milioane de euro, reabilitarea și dotarea spitalului municipal – proiect de 3 milioane de euro, reabilitarea spitalului de psihiatrie din municipiul Arad.
În final poate cel mai important proiect despre care trebuie să vorbim este cel al viitorului spital matern cu secții pentru mame și copii. Un proiect de 115 milioane de euro, câștigat de către administrația județeană, un proiect care dovedește seriozitatea susținerii SĂNĂTĂȚII în Arad.
Asumarea acestor proiecte mari, construirea de noi spitale, de secții și dotarea cu aparatură medicală vin să întărească dezvoltarea Aradului ca un pol urban atractiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *