Locații/recenzii, Zi de zi

Cum să mănânci EXCELENT în Arad? o nouă experiență la GRENIER BRASSERIE

Au trecut vreo trei săptămâni de când s-a deschis GRENIER BRASSERIE în Arad. Atunci am fost la evenimentul ce a prefațat deschiderea și am fost plăcut impresionată de calitatea locului, de la atmosferă, la amenajare și cel mai important, la mâncare.
Am revenit, acum, după trei săptămâni să încerc și alte preparare din meniu și să îmi fac o idee despre cum a supraviețui în prima lună un restaurant cu MÂNCARE BUNĂ!
Am ajuns la GRENIER BRASSERIE în jurul orei 17:00. Deși afară picura, am decis să stăm totuși pe terasă. Umbrelele sunt destul de generoase și am putut să ne bucurăm de o masă liniștită în doi, într-o atmosferă foarte intimă. Ah, da, la GRENIER când ajungi ospătarul te întreabă, așa cum e normal, dacă ai rezervare și dacă nu ce fel de masă ți-ar plăcea, câte persoane, unde să fie poziționată.


Și după ce ne-am ales masa, am primit meniurile. Ce mi-ai plăcut? Că meniurile sunt făcute distinct: micul-dejun, feluri principale, preparate din vită și desigur un meniu pentru băuturi.
Am răsfoit, ne-am hotărât cu greu, că parcă am fi mâncat din de toate, și am ales: eu o supă cremă de pește cu fructe de mare, el coste de porc cu sos BBQ, cartofi copți și salată. Și pentru că tot eram la o masă în doi, am băut și un cocktail înainte de masă – Cosmopolitanul de la GRENIER e MINUNAT!


Și acum despre mâncare. Supa cremă de pește a venit într-un bol de ceramică deosebit. Modul de servire e absolut perfect. Ah, plus că ai tacâmuri dintr-acelea grele, adevărate, atunci când le iei în mână, nu dintr-acelea ce se îndoaie într-un cartof.
Despre coaste, voi lăsa în principiu pozele să vorbească. Făcute perfect, prezentate într-un mod impresionant, atât de apetisante încât abia am reușit să facem 2-3 poze înainte să le devoreze.


Și când am văzut mâncarea, când am gustat-o, știi la ce ne-am gândit? Oare prețul e chiar cel din meniu? Oare chiar doar atât costă? Ne uitam unul la altul și parcă nu ne venea să credem. Mâncarea e atât de bună, prezentarea atât de faină încât ai impresia că ești musai într-un restaurant cu multe fițe, cu prețuri pentru care trebuie să îți vinzi un rinichi și tot așa.


Bun. Să revenim, la mâncare. Gustul, aromele, asezonarea. PERFECT! Cumva chiar și salata avea exact atât de mult ulei, oțet balsamic și sare brută, cât să îi dea o aromă deosebită.
Și evident, la final a venit momentul plății. Și surpriză: a fost exact atât cât scria pe meniu! Fără ascunzișuri, fără încercări de a înșela la gramaj cu exprimări neclare. Și ca să vă faceți și o idee clară: 1 Cosmopolitan, 1 suc, 1 supă cremă de pește, 1 porție coaste de porc cu cartofi și salată: 79 de lei! Absolut civilizat! Prețul e comparabil cu alte „mâncătorii” din oraș, unde în schimb mâncarea e unsă și fără gust, și pleci de acolo împuțit de ulei fript și alte „savori”.
Una peste alta, vom mai merge. GRENIER a devenit unul dintre locurile mele preferate, pentru că a înțeles că un restaurant trebuie să îți ofere MÂNCARE bună și atmosferă intimă.
Mă înclin!

0 gânduri despre „Cum să mănânci EXCELENT în Arad? o nouă experiență la GRENIER BRASSERIE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *