Zi de zi

Ia-ți BILET, nu cere GRATUITĂȚI: susține evenimentele, nu le îngropa!

Am legitimație de presă, am posibilitatea să merg la evenimente pe invitație, dar eu îmi cumpăr bilet. Intru la muzeu, îmi cumpăr bilet. Vreau să merg la vreun concert, îmi cumpăr bilet. De ce nu cer invitații? De ce nu îmi atârn legitimația în gât ca să intru gratuit? Pentru că SPRIJIN evenimentele în care cred, pentru că cei care investesc bani și timp să le organizeze au nevoie de cumpărători de BILETE, nu de sute de INVITAȚII date gratuit. E bine să ai și o invitație, e bine să intri și gratuit, dar dacă îți pasă cu adevărat de un anumit eveniment, dacă știi câtă muncă, câți bani și câtă implicare e în spatele unui spectacol, a unui concert sau a unei piese de teatru, atunci îți vei lua BILET. Poți spune, că da, cu biletul tău sau fără, situația nu se schimbă, organizatorul nu își va acoperi cheltuielile și nu îi vei aduce un mega-profit cu cei câțiva zeci de lei pe care îi dai. E drept. Dar, îi vei arăta că îl respecți, că munca lui contează și că ești interesat la modul sincer de ceea ce oferă, și nu participi doar pentru că o poți face pe gratis.
Vrei să mergi la muzeu? 4 lei! Atât costă un bilet de adult. E cu 1 leu mai mult decât un bilet de tramvai, e cât o felie de pizza sau 1 litru de lapte, din ăla mai ieftin. Desigur că poate, ai și tu prin portofel vreo legitimație care ți-ar putea da acces gratuit la muzeu. Dar, mai gândește-te! 4 lei. E chiar atât de mult?
Vrei să mergi la un mega-concert. Biletul e vreo câteva zeci de lei, probabil sub 100 de lei. E prea mult? Dar cele probabil câteva zeci de mii de euro pe care le plătește organizatorul pentru ca ACELE nume să vină în concert? Plus să nu mai punem la socoteală condițiile în care vin anumiți artiști – de la cazare, la mâncare, băuturi, transport. Acum ți se mai pare mult? Orice bilet pe care îl cumperi e de fapt un semn că SPRIJINI în mod real, concret un anumit eveniment și că nu o faci doar declarativ, când tu de fapt nu ai plăti nici măcar 50 de bani.
Susțin anumite proiecte, cred în anumiți oameni care pot face ca evenimente deosebite să se întâmple la mine în oraș. Dar, știi ce mai cred? Cred că nimic nu trebuie să fie GRATIS! Ai prieten cu o cafenea, un mic restaurant sau orice altfel de business: CUMPĂRĂ-I produsele, nu le cere GRATIS! Susține oamenii în care CREZI! CUMPĂRĂ BILET, plătește-ți CAFEAUA și nu abuza de GRATUITĂȚI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *